Wat is daar nu mis mee?

Niets! Alleen maar dat de EU-politici dit willen verbieden!

In Roemenië zijn vrouwen die met de verkoop van hun eitjes in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Maar volgens de Eu mag je met het afstaan van je eigen weefsel of cellen niets doen ALS je daarvoor betaald wordt.

Het ontgaat me wat er verandert als ik mijn haren aan de kapper geef, of dat de kapper me daarvoor betaalt.

Dito als ik een nier aan de “nier-bank” geef of dat de nier-bank mij daarvoor betaalt. Zelfde met de eitjes van de Roemeense vrouw.

Misschien zie ik iets over het hoofd. Ik sta open voor informatie en argumenten. Maar libertarisch gezien, berokken ik niemand schade als ik iemand die er uit vrije wil voor wil betalen, een nier (of wat dan ook) verkoop.

Wel zie ik dat als de EU-politici hun zin krijgen, en invloed op de Roemeense (en andere) samenleving krijgen, dat er dan een aantal dingen gaat gebeuren:

– De eitjes (en organen) worden duurder op de zwarte markt.

– Boeven gaan zich met de illegale handel bemoeien, en de misdaad neemt toe.

– De vrouwen (in het eitjesvoorbeeld) hebben geen inkomsten meer, verhongeren, moeten de prostitutie is, vallen in handen van boevenbendes.

– Patiënten die een nier nodig hebben, of mensen die zo graag een kindje hebben, worden niet geholpen of moeten zich ook tot de duurdere zwarte markt wenden. En ze zijn dan ook “misdadigers”.

– mogelijk zijn er nog meer nadelen; voordelen heb ik nog niet ontdekt.

Meer over orgaandonatie, met uitgebreide discussie, kunt u vinden onder onze bijdragen:

Gedwongen orgaan donatie https://www.vrijspreker.nl/b…

en

Organen! Respect voor de ander! https://www.vrijspreker.nl/b…