Uit een bericht in de NRC (25 maart) blijkt dat het hoogste Italiaanse Gerechtshof dit heeft beslist.

Een Siciliaan die zijn vrouw zeven jaar lang gestraft heeft door haar seks te onthouden is schuldig bevonden aan het beledigen van de waardigheid en de persoonlijkheid van de partner, en dat dit tot frustratie en onbehagen leidt die onomkeerbare schade tot gevolg kan hebben”. ,,Het maakt het de partner onmogelijk om diens affectieve levensbehoefte te vervullen en de levensverbintenis in zijn meest diepgaande betekenis te beleven”.

De man, inmiddels gescheiden, moet nu schadevergoeding betalen.

Ik weet niet wie er meer gestraft is, de vrouw of de man!

Wat ik wel zie, is een diepgaande bemoeienis van de overheid van een belangrijk EU-land met echte privé-zaken van zijn burgers.

In het kader van de “harmonisatie” in de EU zal dit punt beslist snel door de een of andere politicus worden opgepakt om dit ook in de andere EU-landen duidelijk tot wet te verheffen.

Uiteraard na degelijke studies over alle facetten zoals hoe lang de ene partner het aan de ander mag onthouden en of die periode voor beiden gelijk ligt. Eveneens hoe dit gecontroleerd moet worden en of een verplichte frequentie niet noodzakelijk is.

In ieder geval zal snel begonnen worden met een (anonieme?) kliklijn.

Ik zie nog niet het einde, maar die bemoeienis is in ieder geval al erg genoeg.

Ook vraag ik me af of we dit als argument kunnen gebruiken om uit de EU te stappen voor de harmonisatie met Italië begint?

47 REACTIES

Comments are closed.