Het heeft Hare Majesteit Elisabeth behaagd om Bill Gates in de adelstand te verheffen.

Hare majesteit schijnt dus nogal respect voor Bill te hebben. Dat klopt ook wel een beetje met mijn houding. Die is indertijd aardig weergegeven door Stefan van Glabbeek in een artikel op de VRIJBRIEF waarin hij stelde dat Bill Gates meer had gedaan voor de vooruitgang en de welvaart in de wereld dan “Moeder Theresa”.

De 49-jarige Gates kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Britse economie en zijn activiteiten om de armoede in de wereld te bestrijden.

Lullig is dat Bill zich dan niet officieeel “Sir Bill” mag noemen omdat hij geen papiertje heeft waarop staat dat hij “Brits” is. Een papiertje wat hij overigens binnen vijf minuten kan krijgen door gewoon zijn secretaresse te zeggen het te verzorgen. En wat let hem om zichzelf wel “Sir” te (laten) noemen?

Hij mag wel van Lies: de letters KBE (Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) achter zijn naam plaatsen. Big deal!!

Maar vergelijk dit met de houding van de EU politici:

In Nederland gruwt Michel van der Bel, directeur van Microsoft Nederland over het keurslijf waarin de Europese Commissie hem wil persen door de eis een versie van Windows te leveren zonder Media Player. Terwijl miljoenen kopers/gebruikers van het Windowsprogramma daar niet op zitten te wachten.

Het is alleen maar de jaloerse concurrentie die dat wil.

En Neelie Kroes zal volgende week even besluiten of Bill Gates zijn markt wel voldoende heeft opengesteld. Zij zal dat nog aan de concurrenten vragen.

Dit is een duidelijk voorbeeld hoe de politici van de EU de innovatie en de toekomstige welvaart voor de wereld, inclusief de armste bewoners, tegenwerken.

Laten we bij elke gelegenheid zoveel en zo vaak mogelijk vertellen dat EU en andere politici zich daar niet meer mee moeten bemoeien en niet langer de ontwikkelingen op de markt moeten tegenhouden.

Daaronder valt ook het EU_NEEN stemmen bij het komend referendum.