Vroeger was het $ 100 biljet het beste te gebruiken voor drugshandelaren en andere duistere figuren.

Bij de invoering van de euro werd al voorspeld dat het 500 eurobiljet die plaats zou gaan innemen.

Dat blijkt al aardig aan de gang te zijn want bij voorbeeld uit Spanje komen berichten dat er daar al meer biljetten van 500 euro in omloop zijn dan van 5 euro!

Dit staat dan nog los van de vervalsingen. Door het grote verspreidingsgebied van de euro is het voor valse munters natuurlijk veel interessanter om hun vak uit te oefenen en hun waar te verspreiden dan vroeger toen de gulden het praktisch alleen met Nederland moest doen. Ook de opsporing is veel moeilijker.

In Nederland bof je nu al als je in een winkel met een 200 euro biljet kunt betalen. Hoe graag ik ook geld ontvang, ik ben ook al bang van 200 eurobiljetten, laat staan 500 eurobiljetten.

Dit, samen met de plaats vindende ontwaarding van de euro, is weer een bewijs van de kwaliteit van het werk van de overheden. Teruggaan naar de vertrouwde gulden is een stap die velen zouden willen.

Daarom nu de stap nemen die iedereen kan doen: Zorg dat al uw vrienden, kennissen, familie en anderen nu de EU-Grondwet tegenhouden. Zorg voor een overweldigend EU-NEE.

3 REACTIES

 1. Gisteren een interview met Jim Rogers gezien. Hij voorspelt een einde aan de Euro binnen 20 jaar (hij is voorzichtig).
  Volgens hem heeft een united currency nog nooit langer dan 20 jaar bestaan.
  Er interessant. zie http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/video/)/components/financien/rtlz/video/video_rick_nieman_interviewt.xml

 2. [1] Dan is Rogers heel erg voorzichtig. Ik voorspel zelfs het einde van de euro binnen 5 jaar. Het enige wat de euro bond was het ‘stabiliteitspact’en de ‘onderlinge afspraken’ m.b.t. de overheidsschuld (max. 60%) en de begrotingstekorten (max. 3%). Nu dat het ‘stabiliteitspact’ en de onderlinge afspraken aan diggelen liggen is het einde van de euro in zicht. Tevens zal dit de katalysator zijn voor de ontbinding van de Europese Unie, want iedereen geeft iedereen de ‘schuld’ van het falen van dit ‘paradepaardje’ van de EU.

 3. [1] Bedankt voor de tip, Jim Rogers is altijd interessant om te horen.

  Helaas geeft de RTL site het alleen op postzegelformaat door, groter en direct in mediaplayer is het te zien via de volgende link: http://www.rtl.nl/(channel=rtl5,progid=rtlz)/system/media/wvx/financien/rtlz/miMedia/2005/ week13/dinsdag_rick_interviewt.avi_plain.xml/wm364.wvx

  Verder is aanstaande zondag ook nog Jim Rogers samen met Marc Faber te zien over Georgië in Tegenlicht; 21.00 op Ned.3

Comments are closed.