Het CPB (de staat) adviseert de Kamer (de staat) om de AOW en hypotheekaftrek af te schaffen en dat maakt minister Brinkhorst (de staat) dolenthousiast.

Deze doorzichtige komedie wordt in alle media weergegeven als de grootste openbaring sinds Mozes op de berg Sinai maar hier adviseert de staat zichzelf hoe men de bevolking nog wat verder kan uitpersen terwijl de staat heel blij is met dat advies.

Het zou beter zijn om het totaal nutteloze CPB op te doeken, hun voorspellingen over o.a. de economische groei hebben net zoveel waarde als het bestuderen van vogelingewanden omdat niemand het weet of kan weten, ze zitten er niet voor niets altijd naast.

Verder kan het ministerie van economische zaken ook meteen weg. Het is collectivistische onzin om te veronderstellen dat overheden ooit iets positiefs kunnen bijdragen aan innovatie of economische groei, dat hebben alle socialistische experimenten aangetoond. Overheden verstoren doorlopend de werking van de vrije markt en zijn de voornaamste oorzaak van stagnatie en economische neergang.

Hoe zouden ambtenaren die nog nooit ook maar 1 cent buiten de staat hebben verdiend en het woord ‘bedrijf’ niet eens kunnen spellen onder leiding van een voormalig rechtendocent (Brinkhorst) die er nog minder van afweet bedrijven moeten vertellen hoe ze hun zaakjes beter kunnen regelen ?