Je zou haast zeggen dat het Kyoto-akkoord werkt: het is nog geen maand in werking en de temperatuur daalt nu al. We hebben zomaar een strenge winter, ondanks het doorlopende alarmisme van de milieutaliban dat het heel snel aan het opwarmen is.

De verklaring zal wel zijn dat het klimaat in de war is door het broeikaseffect en het zal worden opgevoerd als het zoveelste bewijs van die broeikaswaanzin. Die lui zitten wat dat betreft echt gebakken omdat werkelijk alles, warm, koud, droog of nat kan worden aangegrepen om het broeikaseffect onomstotelijk aan te tonen.

Het politiek brave KNMI heeft al een aftrap in die richting gegeven: sneeuw in maart zou bijzonder zeldzaam zijn wordt er geroepen waarmee wordt gesuggereerd dat het eigenlijk een onnatuurlijk gebeuren is. Echter, sneeuw in het algemeen is een zeldzaam verschijnsel in Nederland dus ook de sneeuw die in maart valt.

Verder zou dit de eerste keer in 20 jaar zijn dat er sneeuw valt in maart wat ook weer iets onnatuurlijks suggereert terwijl het 20 jaar geleden en daarvoor kennelijk ook af en toe kon gebeuren.

Maar goed, ik ben benieuwd wanneer de eerste milieutalibanist zich gaat roeren.