In Brussel worden vandaag 50.000 demonstranten uit heel Europa verwacht om voordat de Europese stamhoofden op 22 maart bij elkaar komen, hun “sociale rechten” te benadrukken.

Zoals u uit voorgaande berichten op de Vrijspreker weet:

“Sociale Rechten bestaan niet”;

een sociaal recht is een tegenspraak in zichzelf. Immers om een sociaal recht uit te oefenen, moet je noodzakelijk de rechten van anderen schaden.

De protesters willen onder andere “betere banen” (die dan iemand anders MOET verstrekken), meer “sociale rechten”

(die moet iemand anders dan betalen), en verhinderen dat het verkeer van diensten in de EU vrij gemaakt wordt.(ten koste van mensen die dat wel willen)

Het geheel wordt georganiseerd door de European Trade Union Confederation (ETUC) en de nodige NGO’s. Van deze NON-Government-Organisations vraag ik me altijd af door wie ze gefinancierd worden. Van degene die ik ken, komt het geld altijd direct of indirect uit uw belastingcenten. De naam “Quango’s”, quasi-non-government-organisation vind ik dan ook veel beter.

Er is een actie ” SOS-Europe”: save our social Europe, waarmee bedoeld is “save our socialistic Europe”

Of die mensen zelf het verschil tussen social en socialistic niet weten, betwijfel ik. Wel weet ik dat het met opzet gebruikt wordt om de niet-denkende massa zand in de ogen te strooien.

Wat de vakbonden willen, is het beschermen van hun eigen leden. Ze willen mensen die hetzelfde werk goedkoper kunnen leveren, verbieden dit te doen. Het is weer een strijd van de “INS tegen de OUT”; houdt voor de INS de arbeidsvoorwaarden voordelig, en laat de OUTS maar naar een soort bijstand gaan.

Beide goodies te leveren door de belastingbetaler!”

Ze kletsen er over of diensten ( 70 % van de handel) onder de wetten van het land moeten vallen waar het werk wordt gedaan, of onder de wetten van het “thuisland” van de uitvoerder.

Ze kunnen niet eens denken aan de libertarische oplossing: “Daar heeft niemand wat mee te maken. Alleen de klant en de leverancier bepalen dat samen met elkaar. Zij kiezen in onderling overleg in vrijheid die oplossing die voor beiden het beste is”.

Het maakt de stamhoofdenbijeenkomst op 22 maart wel weer spannender.