Wie weet wanneer er Internationale Mannendag is?

Of bestaat die niet? Dan moet die er wel vlug komen, anders voel ik mij gediscrimineerd naar geslacht!

In New York bij de Verenigde Naties vergaderen deze week meer dan 6000 strijders voor vrouwenrechten.

Een uitgangspunt is daarbij onder andere de zogenaamde Beijing Declaration.

Dat is een door “WE, the Governments” aangenomen overeenkomst op een vorige Wereldconferentie voor vrouwen in september 1995. Deze wil men evalueren en herzien, en zoals het nu lijkt, uitbreiden. Meer macht en meer geld voor de “Commission on the Status of Women”

De Verenigde Naties is echter, zoals Wendy McElroy treffend schrijft, de laatste plaats waar je moet zijn om rechten te beschermen. Onder andere wijst Wendy op de rol die de VS speelde (speelt?) bij de gedwongen abortussen in China, de gedragingen van de VN-legers ten opzicht van minderjarige kinderen in landen zoals bij voorbeeld Bosnië en Kongo. Hetzelfde voor veel VN functionarissen die hun handen niet thuis kunnen houden en misbruik maken van vrouwen. Het geval Lubbers is daar maar een voorbeeld van.

Wendy wijst ook op het VN “oil-for-food” schandaal waardoor Saddam Hussein geholpen werd een van de ergste vrouwenmisbruikers ooit te worden en te blijven.

Wij zijn tegen “vrouwenrechten”. Net zo goed als we tegen “rechten van kinderen” zijn. Er horen alleen maar “Mensenrechten” te zijn. (waarin dan kinderen mogelijk door hun onvoldoende kennis/ervaring een speciale plaats hebben). Het zal u duidelijk zijn dat we daarmee dan niet het immorele stuk: “Universele Rechten van de Mens” bedoelen.

Wat dat betreft is de VN net zo’n organisatie als de EU, die op het gebied van Mensenrechten meer kwaad dan goed doet. Zie daarvoor hieronder het artikel: Gelijkheid volgens de EU :

https://www.vrijspreker.nl/b…

Dus naast de taak om de EU af te schaffen, is er ook nog het afschaffen van de VN.

Laten we beginnen met zorgen bij het komend referendum de EU een halt toe te roepen, dus EU-TEGEN!

—————-

Het volledige artikel van Wendy McElroy vindt u vandaag op:

http://www.libertarian.to

1 REACTIE

  1. Er bestaat een internationale mannendag (International Men’s Day). Deze valt op 19 november

Comments are closed.