Het recept voor subsidies & macht in de paniekindustrie.

Om geld en macht van de staat te krijgen moet men de volgende stappen volgen:

1. verzin een maatschappelijk probleem

2. richt een organisatie (instituut, stichting of wat dan ook) op met een indrukwekkende naam waarin ook het in punt 1 bedachte probleem voorkomt

3. publiceer allerlei paniekverhalen en staaf die met dubieuze statistieken die de paniekverhalen een wetenschappelijk aura geven

Hierna kan er geoogst worden:

a. macht: bedenk en publiceer allerlei dwingende maatregelen die het liefst uitgevoerd moeten worden in samenwerking met wat collega paniekclubjes, dat geeft het geheel een serieuzer tintje en maakt dus meer indruk. Daar moet wel een heuse overheidsinstantie bij zitten want die geeft je toegang tot het geweldsmonopolie van de staat dat je nodig hebt om je macht af te dwingen.

b. geld: de staatssubsidies zullen rijkelijk blijven stromen omdat je organisatie door de staat als de beheerder en aanspreekpunt namens het volk voor het ‘probleem’ wordt gezien.

Als voorbeeld neem ik uit de krant van vandaag http://www.telegraaf.nl/bin… (punt 3).

De probleemeigenaar is hier het (NIGZ) Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (zie punt 2) dat de ‘alarmerende vetzucht’ onder kinderen wil aanpakken (punt 1). Wie ze gevraagd heeft dat te doen is mij niet duidelijk maar dat zij exclusief over de spekkerigheid van onze kinderen gaan is wel duidelijk (punt a).

Die vetzucht wordt vervolgens met wat statistieken onderbouwd, zoveel % zouden te dik zijn en zo. De maat is echter een volledig willekeurg en ambtelijk bepaald ‘juist gewicht’ en dat is vrij in te vullen zodat men precies het percentage vetzuchtigen kan krijgen dat nodig is om de paniek aan te tonen.

We zien verder alle ingrediënten van het bovenstaande recept, inclusief de samenwerking met de GGD zodat staatsdwang gebruikt kan worden om boetes op te leggen.

Dit valt ook weer in het kader van het fantasiewereldje dat ambtenaren & politici voor elkaar in stand houden want als ik in de echte wereld om mij heen kijk dan kan ik niet zeggen dat ik overal Billy Turfachtigen zie rondwaggelen, feitelijk zie ik voor 99,99% normale kinderen.

3 REACTIES

Comments are closed.