Ja, dat vragen we ons op de Vrijspreker ook af.

Zie hieronder het stukje dat Theo Richel plaatste op zijn blog “de Idealist”.

Wat moet Thijs Woltgens bij de Kamer van Koophandel?

Kent U m nog, Thijs Woltgens? Een tijdje was hij fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid en daarna verdween hij als burgemeester van Kerkrade enigszins naar de achtergrond. Op 14 april 2005 wordt hij voorgedragen als voorzitter van de Vereniging van Kamers van Koophandel.

Een onbegrijpelijke keuze.

Van een voorzitter van een Kamer van Koophandel mag je toch verwachten dat het iemand is die zijn sporen heeft verdiend in het bedrijfsleven, of tenminste als politicus heeft geijverd voor meer ruimte voor het bedrijfsleven. Er is eerder sprake van het tegendeel.

De meest recente publicatie die ik van TW vond is een stuk in NRC Handelsblad van 7 juli 2001 en daarin laat hij zich kennen als een uitgesproken vijand van vrijhandel. Elders manifesteert hij zich als een milieu-gelovige die hunkert naar meer heffingen .

Het promotekstje op de KvK site gaat er niet echt op in, maar opmerkingen dat in TW’s visie de Kamers van Koophandel een ‘regisseur’ van regionale ontwikkeling moeten worden wekken de indruk dat deze aimabele Limburger nog met enige heimwee terugdenkt aan de communistische plan-economie.

Misschien is dat overdreven, maar Woltgens lijkt me een typische polderaar, zo eentje die joviaal een ‘overleg’ organiseert waar hysterische milieufreaks ondernemers een peperduur en volstrekt onredelijk eisenpakket door de strot wringen. Het eindresultaat heet dan een convenant, maar het blijft chantage.

Het gaat niet best met onze economie en één van de redenen daarvoor is dat ieder initiatief meteen gesmoord wordt in reguleringen, heffingen, beschuldigingen, overlegstructuren, eindeloos oponthoud, verboden, rechtzaken enzocoort enzovoort. Van die wereld is TW een representant.

Ik ben ingeschreven bij de KvK onder nr 22027863. TW wordt dus mijn voorzitter. Ik heb er geen cent vertrouwen in.

——————————————————————————————–

ZIE: De Idealist http://www.richel.org/ideal…

Blog voor een betere wereld waarin mensen pas dood gaan als ze dat zelf willen.

———————————————————————————————

4 REACTIES

  1. Theo Richel heeft groot gelijk. Thijs Woltgens is alleen geschikt als straatveger of vuilnisman. Een absolute non-valeur die weer zoals gewoonlijk leuke baantjes krijgt aangeboden, liefst in monopolieposities zoals nu de KvK.

  2. Dit soort organisaties trekken altijd ex(gesjeesde) politicie aan waarschijnlijk vanwege de "korte"lijntjes naar Den Haag.
    De KvK kost nog steeds veel te veel geld voor veel onzinnig werk,eigenlijk een ambtenarenkliek maar ze doen het voorkomen of ze er echt verstand van hebben.Woltgens moet waarschijnlijk eerst een talencursus Nederlands volgen
    anders verstaat de rest van de kvk s niet wat ie zegt,misschien is dat ook niet nodig.

  3. [1] [2]
    Ik vraag me af, of hij wel een bezem kan vasthouden, laat staan, dat hij zou kunnen promoveren tot straatveger. Hij zou beter Limburgse Vlaaien in Herzogenrath kunnen verkopen; dat is (voor hem) dichter bij huis en daar zullen ze hem dan ook beter verstaan: twee Limburgse vliegen in één klap.

  4. Als houders van een inschrijf nummer van de Kvk worden we bestookt met in te vullen enquettes die bedoeld zijn de KvK inzicht te geven over te verwachten export eventuele aan te nemen arbeidskrachten en omzetten. Dit is eigenlijk het enige wat wij als ondernemertjes van dit monsterlijke instituut horen. Nee, je bent niet verplicht ze allemaal in te vullen, maar doe je dit niet krijg je wel een brief waarin staat dat het toch wel op prijs gesteld word dat je even 10 min. de tijd neemt alsnog de enquete in te vullen. Pennelikkers, postzegellikkers, ik weet het niet, maar ook ik heb er geen cent vertrouwen in. Een roebel misschien. Echt iets voor Dhr. Woltgens.

Comments are closed.