Het ziet er niet goed uit voor Geert Wilders: de gevestigde partijen zien niets in zijn plannen en zullen daarom hun leden adviseren om niet op hem te stemmen.

En tot overmaat van ramp staat slechts 1 van de 150 kamerleden achter hem, de LPF-er Eerdmans maar die telt eigenlijk niet omdat hij op zoek is naar een nieuw onderdak nu de LPF dreigt te gaan verdwijnen.

De tegenstanders hebben uiterst interessante argumenten, zo kun je het aantal ambtenaren onmogelijk halveren omdat dan het vuil niet meer opgehaald zal worden, er geen les meer zal worden gegeven en er geen politietoezicht meer zal zijn.

Kennelijk bestaat het ambtenarenapparaat voornamelijk uit vuilnismannen, politieagenten en onderwijzers en zijn dat altijd de eerste kandidaten om afgevoerd te worden, niet de honderdduizenden adviseurs, beleidsmedewerkers, subsidietoekenners, voorlichters en wat er nog meer aan nutteloos spul rondstruint.

Een ander tegenargument is dat Wilders nooit kwalitatief goede mensen zal weten te vinden alsof dat wat de gevestigde partijen in voorraad hebben nou zo geweldig is. Kijk maar eens naar dit kabinet: zonder uitzondering figuren die zonder hun staatsbaantje allang verhongerd zouden zijn. Welk normaal bedrijf zou zo’n Balkenende, Zalm of Brinkhorst willen, dit land valt niet voor niets uit elkaar.

Ook wordt er schamper opgemerkt dat Wilders zich nu afzet tegen de partij waar hij tot voor kort lid van was en waar hij jarenlang voor gewerkt heeft. Dat zou moeten aantonen hoe onbetrouwbaar hij wel is maar partij hoppen & shoppen is ook voor de gevestigde orde niet vreemd. Zo is Zalm bij de PvdA begonnen net als Hishi Ali, Verdonk zat bij een extreem linxe partij terwijl prominent VVD-er Docters- Van Leeuwen bij de PvdA is begonnen, toen overgestapt is naar D66 en nu dus VVD en zo zijn er nog wel enige honderden prominente regenten te noemen die flink partij hebben gewisseld, net afhankelijk van waar de baantjes zaten.

Maar zoals gewoonlijk gelden de eisen die de regentenkaste aan buitenstaanders stelt niet voor hen zelf.

De lakei van dit regime en mijn favoriete kandidaat voor de Joseph Goebbelstrofee Kees Lunshof, parlementair redacteur van de Telegraaf heeft vandaag weer goed zijn best gedaan voor zijn meesters. Hij gaf de aftrap voor de anti-Wilders campagne en beschreef Wilders als populist (gaap) en haalde zo’n beetje alle bovenstaande bezwaren tegen Wilders aan.

Kennelijk is het de Telegraaf 60 jaar na de oorlog nog steeds niet gelukt de NSB-mentaliteit om het zittende regime slaafs te volgen kwijt te raken.

3 REACTIES

 1. alweer slecht nieuws voor Wilders: de overige partijen zien niks in zijn programma en zullen hun leden adviseren om vooral niet op hem te stemmen.

  Minister Donner en de ander politieke prominenten zullen ook niet op Wilders stemmen met dit programma, dat hebben ze zelf gezegd.

  Ik denk dat Wilders zijn huiswerk overnieuw moet gaan doen als hij alsnog de goedkeuring en de stemmen van de overige partijen wil krijgen.

 2. Wladi Schreef:

  Ik denk dat Wilders zijn huiswerk overnieuw moet gaan doen als hij alsnog de goedkeuring en de stemmen van de overige partijen wil krijgen.
  ;-[)

  Er van uitgaande dat je het sarcastisch bedoelt…..
  Zoals als eerder hier geschreven:

  We hebben de keus tussen sociaal-democraten en sociaal-democraten met hun plusjes en minnetjes op de begroting…

  Er is maar een iemand die belastingverlaging en minder overheidsinmenging in zijn programma heeft staan.

  Alle twijfels over zijn … vermeende … terzijde dat zou toch iedere werkende nederlander aan moeten spreken.

  Er is maar een reden dat er niet allang een belastingopstand is uitgebroken hier in Nederland.
  Dat is namelijk het feit dat bij praktisch iedereen de loonbelasting en de zgn volksverzekeringspremies al door de werkgever aan de staat worden overgemaakt en hij/zij die niet personlijk zelf hoeft te betalen. Ik denk dat zeker 85% van de mensen alleen maar onder de streep bij nettobedrag kijkt.

 3. [2] en om te begrijpen wat er boven de streep staat moet je een 12-jarige universitaire opleiding hebben gevolgd.

Comments are closed.