Laten we voor op stellen dat we geen fan zijn van LePen. Maar dat neemt niet weg dat we in een interview met hem een aantal EU-Grondwet bezwaren lazen, die kennelijk universeel zijn.nIn Frankrijk verwijten de politici het NEE_kamp en de geringe belangstelling, dat dit komt doordat de mensen te weinig over de grondwet weten.

LePen:” Well, that’s rich! That the pro-Europeans are reproaching us for that! They’re the ones who have all the powers. They’re the ones who monopolize the powers of information. So if the French aren’t informed enough about Europe, it’s their fault! But why don’t they inform us? Because they don’t want us to know the truth about the concessions that have already been made!”
Is dat ook in Nederland een reden?

LePen:”To me, voting for the constitution is high treason. Deciding that a group of people, whatever its motivation … should take up the task of making the French nation disappear from the history of the world-I find that monstrous.”

Wel, ik denk inderdaad dat het HOOGVERRAAD is als iemand de soevereiniteit van een land (in zoverre die bestaat) aan een ander land verkwanselt.
Het zou belangrijk zijn als een jurist dit eens ging bewijzen!

Op de vraag wat de rol van Amerika in dit spel is, kwam een interessant antwoord:
LePen:”Oh, the United States pushes hard for the constitution of a Europe that would be subordinate to it. Europe already is, for that matter!”

Amerika wil graag dat de EU-Grondwet doorgaat omdat daardoor al die moeilijke 25 + onafhankelijke landen in Europa veel gemakkelijker te hanteren worden. Nou zeg!!! Het tegengestelde wat Gerhard en Jacques willen bereiken.

Maar waar blijft dan voor Amerika het voordeel van “Divide et impera”? (Verdeel en heers!)

Het is allemaal veel te ingewikkeld. Vergelijk dat eens met het libertarisch uitgangspunt dat niemand met geweld mag beginnen tegen een ander!
—————————————————————-
Het interview is lezen op:
http://www.libertarian.to/NewsDta/templates/news1.php?art=art888
—————————————————————–

3 REACTIES

 1. Hub,
  Uit welk blad komen de citaten van LePen ? Wij moeten toch aannemen, dat deze Franse nationalist geen woord Engels uit zijn mond laat vallen. 😉

  Het lijkt me bepaald onjuist, dat de Amerikanen de Ontwerpgrondwet graag zien doorgaan, zoals Le Pen beweert. Een economisch sterk Europa is ook hun belang
  Zij raken wel steeds meer gericht op de Pacific, maar zolang Europa nog een handelspartner is, houden ze nog wel wat interesse.

  Echter, naarmate Europa economisch zwakker wordt -en dat is met de EUSSR bepaald wel het geval- zal die interesse tanen. Dat is ook wat we tegenwoordig zien: Bush is wel boos op de Fransen en Duitsers, maar je krijgt de indruk, dat hij de kat uit de boom kijkt.

 2. Geachte lezers,

  Bij deze bericht ik u dat ik regelmatig verwijderd wordt van het Forum van het Brabants Dagblad. Ik plaats hier mijn laatste bijdrage en ben benieuwd of ik wederom verwijderd zal worden door de censuur van het Brabants Dagblad.

  Forse subsidie voor taartgooiers? Oftewel doortrapt slim! Het merendeel van de elite van de bestuurlijke, publieke en politieke machthebbers van het establishment wil een JA.

  Doortrapt slim zijn deze volksvertegenwoordigers en hun kornuiten om een organisatie die bij vele mensen in Nederland zeer negatief beoordeeld wordt een subsiedie toe te kennen om NEE te stemmen. Natuurlijk hopen deze zogenaamde hoeders van de democratie dat deze negatieve beoordeling ook andere NEE organisaties zoals http://www.eunee.nl en http://www.vrijspreker.nl en http://www.sdnl.nl/europese… in een kwaad daglicht gaan stellen en derhalve de bevolking overtuigd wordt om Ja te stemmen. Hoezo democratie? Lees http://www.sdnl.nl/pimperne… en ik hoop dat dit wel blijft staan en mijn bijdrage zoals reeds eerder op dit forum niet onder valse voorwendsels verwijderd wordt door het rode potlood van een censurerende redactie want in deze link wordt wel degelijk gedreigd en gescholden door politiek correcte achtingswaardige? heren en dames.

  De manier waarop Europa en de Euro ons door de strot geduwd is door Wim Kok (het zou namelijk allemaal veel goedkoper en beter voor ons de gewone burgers worden, hetgeen men nu maar eens moet beoordelen op de prijzen en bankkosten) verdiende zeker geen schoonheidsprijs en derhalve zal iedereen die nog een beetje Nederlander is NEE moeten stemmen en paal en perk gaan stellen dat nog meer zakkenvullers de baas over ons worden, lees over onze inkomsten en uitgaven maar vooral over onze levensvreugde.

  Met vriendelijke groet,

  Waalwijk
  Paul Quekel senior

 3. [1] Harry,

  Er bestaat helemaal niets zoals een
  "Amerikaans belang".
  Er zijn in de USA (net als elders)
  diverse groepen en personen met verschillende, uiteenlopende belangen.
  Hetgeen het "algemeen belang" wordt genoemd, is in praktijk niks anders
  dan het "belang" van de regerende
  groep (met terzijde schuiving van
  alle andere belangen).
  Spreken over het "nationaal belang"
  is niks meer dan een semantische truk.

  Verder zou ik me maar niet teveel illusies maken over de Bush-regering.
  Deze boosaardige man en de kliek neotrotskisten die hem omringden zagen
  het als "Amerikaans belang" onder
  leugenachtrige omstandigheden een oorlog te ontketenen waarbij al 1500
  Amerikanen zijn omgekomen,15.000 gewond
  en het land honderden miljarden dollars
  kost.
  Bush ziet het als zijn missie om
  "democratie" te verspreiden want als
  heel de wereld "democratisch" is,
  komt het 1000-jarig vredesrijk.Ik
  denk dat ie het als zeer positief ziet
  dat er zich een "Europese democratie"
  aan het vormen is.Alleszins heeft
  hij er sterk toe bijgedragen dat landen
  als Turkije en Oekraïne ook deel
  zullen uitmaken van deze "Europese
  democratie".

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.