Deze keer een kort stukje van mijn hand, want ik wil in deze ‘draad’ de meest groteske argumenten verzamelen die men nu in de media gooit omtrent het waarom het goed zou zijn als U en ik JA stemmen bij het EU grondwet referendum.

Hier is de eerste. Tante Loesewies van der Laan (ex-Democraten ’66) deed in 2 Vandaag de uitspraak dat die EU grondwet ons juist MEER vrijheid geeft in plaats van minder… Deze uitspraak deed mij sterk denken aan de Partij-leuzen in het boek 1984 van George Orwell.

Over het ‘waarom’ klonk zij niet erg overtuigend, net als de meeste politici die willen dat wij ‘ja’ stemmen. Als het goed is kun je het haar zelf horen zeggen via deze link: http://www.2vandaag.nl/inde…
Overigens meldde Harry van Bommel (SP) in hetzelfde programma dat naarmate mensen meer weten van de EU grondwet, een steeds groter percentage tegen is.

Ik reken er op dat er de komende tijd veel groteske onzin wordt verkondigd om ons te overtuigen dat een ja-stem de enige manier is om ‘onze’ ziel te redden van hel en verdoemenis. Laat ik nou overtuigd zijn dat hiervoor juist een NEE stem essentieel is.

Help mij a.u.b. om alle onzin argumenten die in de media verschijnen in deze ‘draad’ te verzamelen. Dan kunnen wij nog lang na-lachen om de fratsen van de leukste clowns uit Circus EU. Bijkomend voordeel is een mooie link om op te sturen naar mensen die ondanks alles hardnekkig blijven geloven in de propaganda van de Euro-Matrix.

7 REACTIES

 1. Goed idee de Eurocratische waanzin te verzamelen. Kan nog een mooi zwartboek worden. Wellicht leert ons nageslacht er nog van.

 2. Het verbaast me niets van Loesewies, want zij is jarenlang Europarlementarier geweest voor de ‘liberale’ fractie, zowel D’66 als de VVD zitten in deze fractie. Haar argumenten waren ver van overtuigend. Ik merkte ook aan haar stem en lichaamstaal dat ze er zelf ook veel moeite mee had om de ‘voordelen’ van de Grondwet uit te leggen. Dat heeft allemaal te maken met ‘partijdiscipline’. Veel parlementariers zijn prive tegen, maar vanwege de partijdictatuur moet men meegaan met de kluit. Geert Wilders was iemand met een principiele houding en niet mee wenste te doen aan deze charade.

 3. Er is volgens mij geen enkel argument om Ja te stemmen. Ik heb ze in ieder geval nog niet gehoord, ook niet van de voorstanders zelf zoals Viezeloes v.d. Laan.
  De argumenten die zij gebruiken om voor te stemmen zijn voor normale mensen juist argumenten tegen, zoals meer centralisatie van de macht in Brussel en een krachtiger EU bestuur.

 4. [2] Droevig dat men prive meningen ondergeschikt maakt aan partijbelangen. Niemand wordt beter van die grondwet behalve de Eurocraten en de lieden die dat willen worden. Voor mij is die houding niets anders dan landverraad.

 5. Het is net als wat ik gisteren op TV zag over Noord-Vietnam, zo’n banner met een communistische leus over vrijheid en onafhankelijkheid van de tijd van die oorlog. Als ze nou ook eens zei inhoudelijk wat er vrijer aan is, ze zeggen dat ik best slim ben als me een kans wordt gegeven.

 6. Tot midden jaren ’80 was ik redelijk positief over de toenmalige EEG. Het ging al mis met het min of het britse volk opgedrongen lidmaatschap. Toen de middelandsezee landen. Die uitbundig profiteerden van onze belasting centjes zonder dat dit ten goede kwam aan de bevolking. Het minimum loon in Portugal ligt nog steeds onder de ¤ 400,00. Terwijl de kosten van levensonderhoud op NLD peil liggen, Ik woonde zelf drie jaa rin portugal. Wie toen het minimum loon verdiende is er door of ondanks de EU geen cent beter van geworden. Er is in Portugal met ons geld gesmeten en dor een toplaag van gestolen.
  Voor mij was de ons opgedrongen en totaal onnodige invoering van de euro de laatste druppel. Dit heeft ons land al miljarden gekost voor er één muntje in de knip zat.
  Het blijft ons geld kosten want na het faillissement van de het stabiliteitspact zal ook binen enkele jaren de euro een mickey-mouse dollar geworden zijn. Dat er daarna zonder enige vorm van referendum 10 landen erbij gesleurd werden die onze werkgelegenheid gaan bedreigen terwijl het voor voor mij zeer de vraag is of zij wel aan alle criteria voldeden. Dat was namelijk ineens binnen enkele maanden gepiept. En gie geleuft dat?
  Nu nog Bulgarij en Roemenie landen waarvan de uitvoer producten hoofdzakelijk bestaan uit mafia types en prostituees en dan kan de deur voor Turkije wagenwijd open.

  Watik nooit hoor maar wat m.i. niet vergeten mag worden. Ons land heeft een financerings tekort, dit wordt met moeite onder de drie procent gehouden.
  Hoeveel miljard dat is weet ik niet. Wel weet ik dat onze bijdrage aan de EU betaald wordt met geleend geld. Dat
  mogen mijn kinderen en kleinkinderen straks terug betalen.

  Mijn devies is: Nederland uit de EU maar eerst nee tegen die zogenaamde grondwet

 7. Mijn devies is: Nederland uit de EU maar eerst nee tegen die zogenaamde grondwet [6]

  Mee eens Peter. Eerst deze grondwet-horde. Daarna volgende stap.
  Kom je zondag 5 juni ook naar Delft om over volgende stappen na te denken?

Comments are closed.