Eindelijk. Een nieuw initiatief tegen Eu-Grondwet !

Kim Winkelaar, woordvoerder van de campagne tegen de komst van de Europese Grondwet zegt dit namens het comité EUNEE, dat vandaag, twee maanden voor het referendum over de EU-grondwet , de website http://www.eunee.nl on-line zette. Het comité EUNEE is tegen de invoering van de EU-grondwet (of zoals het ook wel wordt genoemd: het Verdrag tot vaststelling van de Grondwet voor Europa) en hoopt dat het comité in de komende twee maanden aan zo veel mogelijk Nederlanders kan uitleggen waarom de Grondwet niet deugt. Het zou een duidelijk signaal aan de Haagse politici zijn als zo veel mogelijk Nederlanders ook daadwerkelijk op 1 juni a.s. naar het stembureau gaan en tegenstemmen.

De comitéleden vrezen dat de overheid en de grote partijen in aanloop naar het referendum toe alleen de voordelen zullen benadrukken en dat veel burgers zich eventueel geen goed beeld van de gevolgen kunnen vormen. “Het verleden heeft ons geleerd dat wij vaak door Brussel zijn belazerd.”, aldus Kim Winkelaar. “Iedereen weet nog hoe werd ontkend dat de Euro alles duurder zou maken. Intussen wordt het toegegeven, maar wij zitten ermee!”

Zogenaamd verandert er weinig tot niets: nou dan is deze Grondwet toch ook niet nodig! Niemand zit te wachten op één Europese Premier; op één Minister van Buitenlandse Zaken, tenslotte zaten we ook al niet op één munt te wachten en straks zullen ze mogelijk besluiten om tot één Europees Elftal te komen (zie: Artikel III-282, lid 1 2 e alinea en lid 1g, lid 2 en lid 3a ). Je kunt het zo gek niet bedenken of de grondwet maakt het mogelijk. Daarmee is de grondwet geen verdrag dat de rechten van de burgers beschermt tegen de almacht van de Europese staat, maar juist een verdrag dat de Europese overheid vrijwel ongelimiteerde macht geeft over haar burgers en lidstaten.

Het comité EU-nee geeft op de website een heldere opsomming van tien argumenten tegen de grondwet. “Het is verbazingwekkend dat voorstanders van de grondwet uit die 346 pagina’s nog steeds geen lijstje met tien voordelen voor de burgers kunnen produceren, waar wij moesten kiezen uit de vele argumenten tegen de grondwet en de talloze negatieve gevolgen die de invoering kan hebben.” aldus Winkelaar.

Op de website staan de 10 belangrijkste argumenten die tegen de Europese grondwet spreken. Deze argumenten worden veto’s genoemd. De webbezoeker vindt de veto’s uitgebreid toegelicht op de website. Het comité laat zich door een wetenschappelijke Raad van Advies bijstaan.

De 10 veto’s luiden:

1 Verlies van zeggenschap over eigen land
2 Onleesbare grondwet
3 Meer machtsmisbruik
4 Minder democratie
5 Geen vetorecht meer
6 Meer bEUROcratie
7 Meer geld naar bodemloze putten
8 Meer terrorisme
9 Eén Europees leger
10 Alle macht naar Frankrijk en Duitsland

ZIE:de website http://www.eunee.nl

6 REACTIES

  1. Europees elftal
    Er kan nog bijverteld worden, dat dat betekent, dat de EU zich het recht voorbehoud kampioenschappen te organiseren, onder door haar te stellen voorwaarden.

  2. ALS de EU ook het Nederlands voetbal elftal kan afschaffen, zou dat dan niet een reden kunnen zijn voor veel mensen om vóór die EU te stemmen?

  3. [5]
    Ze kopen gewoon nieuwe spelers, zetten die in hun eigen nationale elftallen en organiseren zelf een EU-cup. 😉

Comments are closed.