Deze goedkeuring is niet rechtstreeks door het Griekse volk gedaan. Die weten er niets van. Het is gewoon door de politici in het Parlement gebeurd. Die weten immers wat het beste voor het volk is.

Bovendien is die grondwet wel goed voor politici zelf. Die zien veel meer macht en veel meer baantjes voor zichzelf ontstaan. Vandaar ook dat er maar een gering aantal Griekse Parlementariërs echt tegen waren. Maar 17 van de 300!

Griekenland is het vijfde land dat de grondwet goedkeurt: Italië, Litouwen, Slovenië, Hongarije en Spanje. Alleen Spanje via een referendum. De andere door hun Parlement.

Griekenland is het land dat de opgaven voor de stabiliteit van de euro heeft vervalst! Over het bestraffen daarvan wordt alleen maar gepraat. Concrete actie zien we niet.
Het komt Duitsland en Frankrijk ook wel goed uit. Die hebben zich zelf niet aan hun afspraken gehouden en vinden het wel fijn dat er een land is wat nog “erger” gezondigd heeft!!

3 REACTIES

 1. Je hoort ze niet eens meer mekkeren over de Turkse toetreding. Zo gaat dat vaak met kleine landen: die plegen hun soevereiniteit direct al cadeau te geven .

 2. [1]
  Laten we hopen dat één klein land in het noord-westen, dapper stand weet te houden…

  [Hebben we nog wat toverdrank, Astrix?]

 3. Ik sprak ooit met een Barman op Kos, hij had niet zoveel moeite met de Turken (immers dicht bij). De vele grieken op de eilandjes hebben overigens ook natuurlijk gewoon genetische banden met de Turken. Hij stelde dat vooral de regeringen het conflict levend hielden..

  Dat Grienkenland de Eu-grondwet heeft goedgekeurd is te verwachten. Grienkenland heeft veel geld ontvangen van de unie, het is daarom niet in het belang van de griekse STAAT tegen de grondwet te zijn.

  Wie waren er trouwens in Griekenland tegen?

Comments are closed.