Over 8 weken is er het referendum waarbij 90 % van de stemmers niets of onvoldoende weet waarover ze gaan stemmen.

Bij een recente peiling bleek dat meer dan de helft van de kiezers niets over de voorgestelde grondwet weet. Ongeveer 40 % weet er “iets” van en 4 % weet er “alles” van. Zeggen ze.

Hoe dan ook, het is duidelijk dat mensen die onvoldoende weten, gevraagd wordt om hun kop in de lus te steken en te stemmen. De toekomst van een land wordt op die manier bepaald!

Het is toch logisch om een ontwikkeling waarvan je niets of onvoldoende weet, te stoppen. Bij twijfel, niet doen! Dat is een wijs beleid dat de meeste mensen wel toepassen als het direct en duidelijk henzelf of hun gezin betreft.

Welnu, hoe kunnen wij, mensen die nadenken, (althans dat proberen!) nu aan zoveel mogelijk anderen vertellen wat er aan het gebeuren is? Hoe kunnen we ze waarschuwen dat ze dat Grondwetproces moeten stoppen totdat ze wel kunnen weten wat er op het spel staat?

Dat is nu tegen de stroom van overheidspropaganda op roeien. De overheid heeft miljoenen ter beschikking plus onbeperkte media-tijd om de stemmers te verleiden. Wij hebben praktisch alleen ons gezond verstand.

Wij vragen al onze lezers om ideeën aan te dragen waardoor meer mensen gaan begrijpen wat er aan de hand is. Het is gewoon puur ons aller eigenbelang.

Vermeld uw ideeën en adviezen hieronder bij reacties. Wij zullen aan elk idee aandacht schenken en nagaan hoe we kunnen helpen het in praktijk te brengen.

3 REACTIES

 1. Inderdaad, bij twijfel niet doen. Dat wordt ons toch zo door de overheid ingepeperd, zoals de verkeersveiligheid. Nu hebben Nederlanders de kans om hun tanden te laten zien en dit vreselijke vod naar de prullemand te verwijzen.

 2. Socialisten zijn tegen omdat zij er nog te veel vrije marktwerking in zien
  (niet socialistisch genoeg dus).
  Liberalen zijn tegen omdat zij de grondwet te socialistisch vinden.
  Christenen zijn tegen omdat er voor de christelijke beginselen geen plaats is in de grondwet.
  Wie is er dan nog voor?
  Zij die zo’n grondwet als opstapje zien:
  – naar een kapitalistischer en liberaler Europa? (onwaarschijnlijk).
  – naar een meer christelijk Europa? (erg onwaarschijnlijk).
  – naar een meer socialistische unie; een eerste stapje zogezegd: best wel waarschijnlijk.
  ‘Nee’zeggen dus, voor het te laat is.

Comments are closed.