Nederlandse militairen die in Afghanistan vechten, staan onder oorlogsrecht. Als Nederlandse militairen onder oorlogsrecht staan, dan is Nederland toch in oorlog?
Dit was NIET het geval toen Nederlandse F-16 vliegtuigen in 1999 op grote schaal bombardementen uitvoerden in Kosovo.

Ook niet in 1995 toen Nederlandse gevechtsvliegtuigen en mariniers in Sarajevo Servische stellen onder vuur namen, en niet toen Nederlandse F-16 in Afghanistan bombardeerden als steun aan de Amerikanen.

We zijn nu dus kennelijk in een andere, veel ernstiger, situatie terechtgekomen. Het lijkt er inderdaad op dat de toestand in Afghanistan eerder verslechtert dan verbetert.

Wij denken dat “Nederland” helemaal niet aan dergelijke escapades aan de andere kant van de wereld moet meedoen. De problemen die hier in eigen land opgelost moeten worden vragen meer dan 100 % van de aandacht, de capaciteit en de financiering.

Los daarvan vinden we dat ALS de politici militairen de oorlog in sturen, dat je die militairen dan ook de maximale rechtsbescherming moet geven en gevallen als “Eric O ” moet voorkomen.

Piet Hein Donner dreigde met oorlog als Nederland NEE stemt in het referendum; het tegendeel is het geval, bij een “ja”-stem zullen door de dreigende versterking van de EU, (door aanname van de EU-Grondwet) dergelijke oorlogs-escapades alleen maar toenemen in aantal en hevigheid.

1 REACTIE

  1. Inderdaad Hubert. De huichelarij ten top. Wat een verschrikking. Als ik militair was in dit land, zou ik terstond deserteren dan dit zooitje Haags tuig nog gehoorzamen.

Comments are closed.