Het de nieuwe richtlijnen en regels van de AFM voor prospectussen voor een notering van aandelen en obligaties, lijkt voor Euronext op een ramp uit te lopen. Als de beurswaakhond de toezichtsfakkel over twee maanden overneemt, lopen de kosten per prospectus fors op, tot in sommige gevallen vijf keer de huidige kosten. Prospectussen van obligaties kosten nu 2.500 euro, AFM vraagt er straks 13.500 euro voor. Uitwijken naar de Luxemburgse beurs (1.500 euro) wordt voor heel veel spelers dan wel erg aantrekkelijk. (Tel, p.29)

Dus als we zo door gaan hoeft er niets meer geregeld en gecontroleerd te worden! Maar dan is het wel goed geregeld.
Beleggers krijgen minder fondsen keuze en worden gedwongen naar grote beleggingsfondsen en gaan vanzelf naar kleine bedrijven kijken, die geen beursnotering hebben.
En nu het zo goed geregeld is in Nederland, willen we ook nog een verdere regelgeving vanuit Brussel: http://www.EUnee.nl