Uit een onderzoek van de Stichting Alcoholpreventie blijkt dat 30 % van middelbare scholieren tussen 12 en 17 jaar een geleend of vervalst bewijs gebruikt om in een uitgaansgelegenheid binnen te komen, en 14 % doet dit om alcohol te kopen.

Het schijnt eenvoudig mogelijk te zijn om op een kopie gegevens te wijzigen. Het blijkt dan ook niet moeilijk te zijn om ergens binnen te komen of om alcohol te kopen.
Ook blijkt dat minder de helft (45 %) aan de plicht voldoet om het bewijs steeds bij zich te hebben, en 39 % hebben het niet altijd bij zich.

Wij denken dat ook een grote rol speelt dat veel jongeren het maar lastig vinden om steeds dat papier bij zich te hebben en er ook nog van overtuigd zijn dat het bewijs zinloos is voor het oplossen van misdaden of terrorismebestrijding.

Onder topic “Identificatie” vindt u meer over deze overheidsmaatregel die uw vrijheid beknot.
Zie onder andere:”Ausweis Bitte!” :
https://www.vrijspreker.nl/b…