Nicolai argument 5 (van 10):
Een beter asiel- en migratiebeleid.n

Beter dan WAT?
Wordt dat beleid in Nederland beter als Gerhard of Jacques vertelt wat er in Nederland moet gebeuren dan als Rita of Jan Peter dat vertelt?

Nu zijn er mensen die zeggen dat slechter dan het nu gebeurt, kan niet. Nou dat lijkt me wat sterk uitgedrukt. Maar zelfs als het nu niet goed is, moet dan iemand uit Duitsland of frankrijk komen aanzeggen hoe het moet?
Het zou wel eens kunnen dat die dan op de eerste plaats denkt aan de belangen van zijn land van oorsprong. Daar heeft hij of zij immers de meeste promotiekansen.

Let wel, we zijn ook hier niet tegen samenwerking met de buren en anderen. In tegendeel. Maar samenwerking is iets anders dan ondergeschikt worden.

Atzo zegt:”De Europese grondwet maakt asiel- en migratiestromen beter te beheersen.”
Door meer eigen bevoegdheden af te geven en meer macht in Brussel te leggen? Of hoe moet ik me dat voorstellen? Als Brussel dan bvb bepaalt dat Nederland in die “migratiestroom” plaats moet maken voor 100.000 andere EU-inwoners, of mensen uit de Kongo, dan moet dat? Of als ze bepalen dat Nederland helemaal niemand meer mag binnenlaten?

“Ook staat er een aanzet in tot gezamenlijk beheer van de Europese buitengrenzen.”
Moet Nederland dan straks soldaten leveren om de grens met Irak te bewaken? Is dit overdreven? Misschien nu wel, maar de mogelijkheid dat dit opgelegd gaat worden is niet uitgesloten.

Een voordeel van een Europees beleid is er natuurlijk wel voor de Nederlandse politici. Die kunnen zich dan voor alles beroepen op de voorschriften van Brussel

Steeds duidelijk wordt dat het in het belang van ons allemaal is, dat er een overweldigende afkeer, ik bedoel afkeuring van die grondwet uitrolt. Zorg voor veel stemmen EU-NEE
—————————————————————————–
Voorgaande stukken:

Manipuleert Nicolaï de EU-Grondwet?
NicolaÏ Argument 1:Meer democratie in Europa.
https://www.vrijspreker.nl/b…

Overheidsbedrog?
Nicolaï Argument 2: Europa en Nederland economisch sterker.https://www.vrijspreker.nl/b…

Uw “greep”op Brussel
NicolaÏ argument 3:
Meer greep op de Brusselse macht met de Europese grondwet.

https://www.vrijspreker.nl/b…

Samenwerken,JA, Ondergeschikt NEE!
NicolaÏ argument 4 (van 10):
Beter terroristen en criminelen bestrijden.

1 REACTIE

  1. Nee alleen Nederland kan haar eigen asielbeleid bepalen maar er kan wel sprake zijn van overleg met andere Europese lidstaten.

Comments are closed.