Geert Wilders heeft een boek geschreven en wilde daarvoor morgen in Amsterdam een signeerbijeenkomst organiseren.
Dat was al geregeld, maar thans vernemen wij dat dit feest niet doorgaat omdat men bang is voor de een of andere aanslag.

Er was al eerder bekend gemaakt dat de naam van de uitgever uit veiligheidsoverwegingen niet in het boek vermeld zou worden! Uit angst dat er iets tegen dat bedrijf zou worden ondernomen.

En nu zegt de boekwinkel waar het feest zou plaats vinden, dat het niet doorgaat omdat ze bang zijn dat gedurende of na de happening rare dingen kunnen gebeuren.
Ook hoorden we dat er boekwinkels zijn die het boek van Wilders om die reden helemaal niet durven te verkopen.

Wilders zelf leeft onder bescherming van veiligheidsspecialisten nog altijd in zijn “cel”. Er wordt wel gezocht naar een ander onderkomen, maar ook daar schijnt de “buurt” te protesteren zodra ze vernemen dat Wilders misschien in hun flat komt wonen!
Wat een toestand. Is dit nu het vredige landje aan de Zuiderzee?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de angst van mensen in Nederland nog steeds toeneemt. Steeds meer mensen willen hun privacy en vrijheid opgeven als daar maar het idee van veiligheid tegenover staat.
De overheid neemt maatregelen die dat idee van veiligheid moeten versterken. Of die veiligheid daarmee toeneemt, is echter nog een heel grote vraag. Wat wel toeneemt, is de macht en invloed van die overheid.

Zo zien we dat het steeds meer naar de toestand toe gaat waar Benjamin Franklin (1706 – 1790) reeds lang geleden voor waarschuwde:
“Elke samenleving die vrijheid opgeeft voor wat meer veiligheid, verdient geen van beide en zal ze allebei verliezen.”

5 REACTIES

 1. Uitstekend artikel! Het laffe Nederland zoekt bescherming bij de "machtige" overheid en is bereid in ruil daarvoor zijn vrijheid te verkwanselen.

  En ondertussen doen we alsof er niets aan de hand is want we zijn te bang om eerlijk te zeggen waar het op staat.

  Nee, natuurlijk ligt het niet aan de Islam. Dat is toch een religie van vrede? Tenslotte is niet iedere moslim een extremist zeggen we op bezwerende toon. Alsof we zo de kwade krachten kunnen afkopen.

  Trouwens over afkopen gesproken; zo is de republiek ten onder gegaan. Ze betaalde een gigantisch bedrag aan de Franse vijand zodat die ze maar niet zou aanvallen. Toen de staatskas leeg was, viel het Franse leger natuurlijk toch de Republiek aan.

  Dat doet me denken aan het verhaal van de muis en de schorpioen. Na een overstroming wil de muis uit het overstroomde gebied weg en een schorpioen bied hem aan op zijn rug over het water te dragen. De muis vraagt aan de schorpioen om hem dan niet te steken AUB. Natuurlijk niet zegt de schorpioen. Ik beloof het.

  De muis klimt op de rug van de schorpioen en de schorpioen zwemt over het water naar de overkant. Maar voor ze bij de overkant zijn steekt de schorpioen de muis met zijn giftige staart. De muis roept in paniek "Je had toch belooft dat je me niet zou steken?". Ach zegt de schorpioen, "Ik ben toch een schorpioen?"

 2. [1]
  Volgens mij gaat dat verhaal van de schorpioen een klein beetje anders. Het is de schorpioen die door de muis (of een ander beest) wordt gedragen. Toch steekt hij, en ze verzuipen dus allebei.
  Niet erg rationeel gedrag dus. Ik denk dat dit in 99% van de menselijke gevallen niet op zal gaan.

 3. [2] Je hebt gelijk Owl.

  Alhoewel ik het verhaal niet zie als bewijs dat het overgrote deel van de mensheid irrationeel is, vindt ik het verhaal wel een mooie illustratie voor het angsthazen beleid dat in Nederland gehanteerd wordt.

 4. Het is vrij simpel om Geert Wilders te bestempelen als een "rechtse rakker"
  (twee woorden).
  Moeilijker wordt het zijn lappen tekst door te nemen om tot een ander inzicht te komen.

  Doch dat is de (ver)kracht(ing) van links, met hulp van de door ons betaalde hoernalisten.

 5. Het is een diep droevige zaak, dat juist de overheid de veroorzaker is van zoveel ellende. Geen bescherming of veiligheid, terwijl zij juist daarvoor zijn. Dat 5-mei feest is dus een groot lachertje. Welke vrijheid, van welk totalitarisme. Dat totalitarisme leven we juist in. Dat zal met die verschrikkelijke EU zelfs nog erger worden. Het is om te janken!

Comments are closed.