Arme Jack Spijkerman. 23 jaar zette hij zich in voor de Grote Rechtvaardige Linkse Zaak.

Gisteren werd hij uitgekotst door zijn eigen kameraden.

Het is natuurlijk ook niet niks. Spijkerman was het enige kijkcijferkanon van de publieke omroep dat nog niet voor de verleiding van de vrije markt was gezwicht. Da’s effe slikken voor Vera Keur, het rancuneuze schoothondje van de PvdA, die zich nu gedraagt als de slechts mogelijke werkgever. Gedrag waar de door de Vara aanbeden vakbonden normaliter moord en brand over zouden schreeuwen. Jack zou eigenlijk gewoon een gouden horloge moeten krijgen en het speldje ‘Held van de Arbeid’ voor jarenlange trouwe dienst aan de Vara-propagandamachine.

De overstap van Spijkerman van de Vara naar de nieuwe zender van John de Mol is echter niet alleen bij zijn socialistenbroeders slecht gevallen, ook CDA-pukkel Joop Atsma was er woensdag als de kippen bij om in Nova Jack Spijkerman als zakkenvuller en landverrader af te schilderen. De door Atsma zo vertroetelde publieke omroep dreigt nu toch echt ten onder te gaan en dan willen de christen-socio’s ook wel een lans breken voor de Vara.

Spijkerman wordt nu het slachtoffer van het monster dat hij zelf de afgelopen 23 jaar in stand heeft helpen houden. Individuen (zeker uitblinkende individuen) en individuele acties zijn ongewenst binnen het ideaalbeeld van gelijkheid. En zo maakt Spijkerman uiteindelijk toch nog kennis met het ware gezicht van de socialistische broederschap.

11 REACTIES

 1. Ja, en niet alleen individuele werelden storten steunend en krakend in voor deze salonsocialisten.

 2. [1] Dat ze Wim Kok nog niet uitgekotst hebben komt alleen, omdat hij op tijd gemaakt heeft, dat-ie wegkwam.

 3. "Geplaatst op vrijdag 29 april 2005, om 07:00, door Hank
  Topic: Cultuur"

  Cultuur? 😉

 4. [3]
  Toch niet zo heel vreemd Arend. Immers ook barbarij wordt door het collectivisme ingehaald en ondersteund, dus waarom niet ook non-cultuur ? 😉

 5. Ik heb zo’n twee jaar de CDA-socialist Atsma gezien in debat met Ajax-voorzitter Van Praag. Atsma ging in dat debat flink af, omdat hij beweerde dat Ajax voor de politie moest opdraaien, terwijl deze voetbalclub dit al deed binnen het stadion. Van Praags reactie hierop was wat er eigenlijk met alle belastingen, BTW en accijnzen is gebeurd die Ajax in de afgelopen tientallen jaren heeft afgedragen. Hierop moest Atsma het antwoord schuldig blijven.

 6. Uiteindelijk heeft die VARA wel een beetje gelijk. Spijkerman heeft immers een contract ondertekend.

 7. [6]
  Owl heeft gelijk: contractvrijheid betekent niet dat je elk contract kan verscheuren als het je beter uitkomt.

  Net als bij contracten van profvoetballers of het oversluiten van hypotheken kan ik me een afkoopsom of boetebeding voorstellen, door Talpa of Spijkerman te voldoen.

 8. Goedzo Meneer Spijkerman,

  Ik moet niet veel hebben van Talpa, maar nog minder van de vara en hun extreem linkse partijen(D66, PvdA en groenlinks).Die hebben nederland moreel bankroet gemaakt en het zal alleen maar erger worden!
  Dan maar liever Talpa!

 9. Jack Spijkerman,

  Erg gemeen van je om de VARA te verlaten.

  Maar goed, je zal wel veel gaan verdienen bij Talpa.

 10. Dom vaqn Spijkerman, hij leunde hlemaal op zijn cabaretiers. Ik ging pas kijken als die bijna aan de beurt waren.Dat was zijn programma, de rest was bullshit.Nu staat hij in zijn hemd bij Talpa, ook al hangt er een verguld randje aan, want een kale Spijkerman, daar is gewoon niets aan. Een les in nederigheid heeft hij zich zelf op de hals gehaald. Sterkte Spijkerman, Anne

Comments are closed.