Daarover publiceert PAROOL naar aanleiding van een onderzoek in de gemeente Amsterdam.

“Circa vijftig Amsterdamse organisaties wenden hun subsidie (=belastinggeld) mogelijk aan voor terroristische acties.”

Dat klinkt nogal verontrustend!

Vijftig (50 !) organisaties sluizen dan belastinggeld naar terroristische organisaties? Als het er al één zou zijn, dan hoort politie, AIVD, en het OM op oorlogssterkte te werken. Maar 50?

Het definitieve rapport is nog niet gereed, maar wat er tot nu toe van bekend is, wekt tot ongerustheid. Het onderzoek is pas op gang gebracht na de moord op Theo van Gogh!
In een reactie zegt Peter Siebelt: “In het nader onderzoek na deze organisaties doet men er goed aan om te beginnen bij het begin. Welke ambtenaar(en) heeft deze subsidie(s) beoordeeld en wie waren bij de goedkeuring betrokken. Bijvoorbeeld: welke wethouders/raadsleden/politieke partijen hebben zich op enigerlei wijze achter deze aanvragen geschaard.”
En zegt Peter: “als deze gegevens vrij gegeven worden, ben ik gaarne bereid mijn analyse erop los te laten.”

Wij zijn benieuwd wat het vervolg is en wat er onder tafel verdwijnt!

1 REACTIE

  1. Als 50 organisaties subsidies ‘verkeerd’ gebruiken, kun je er rustig van uit gaan dat dit het topje van de ijsberg is. Het automatisme waarmee subsidies worden uitgedeeld is bizar. Een tijd geleden las ik ergens (was denk ik ook in Het Parool) dat er uberhaupt (vrijwel) geen controle is op de ‘juiste’ besteding van het subsidiegeld. Als er geen subsidies worden uitgedeeld dan kan er ook niet mee gefraudeerd worden, weg ermee.

Comments are closed.