Gisteravond was het zo ver: de grootste razzia in Amsterdam (Centrum) sinds de Duitse bezetting. Allerlei drukke kruispunten bezet met in totaal 300 ambtenaren op jacht naar geld.

AT5 teletekst meldt: “… Er zullen identiteitsbewijzen worden gecontroleerd, er zal preventief gefouilleerd worden en veelplegers zullen worden gevolgd. Ook horecaondernemingen en bioscopen worden doorgelicht. De actie is vooral gericht op het uitgaand en winkelend publiek in het centrum…”

De Telegraaf meldt: “…Ook ontdekten agenten een auto die vol zat met vuurwapens. ” We maken de binnenstad onveilig voor criminelen”, zei een woordvoerder van de politie…”

Als binnenstadbewoner weet ik wel ongeveer welk publiek je tegenkomt op donderdag avond: voornamelijk toeristen, scholieren en studenten. Zoals iedereen weet is dit het volksdeel dat de grootste bedreiging vormt voor de nationale veiligheid, dus deze heldhaftige actie was absoluut nodig en onze Genossen van de Volkspolizei hebben hun leven voor onze veiligheid in de waagschaal gesteld.

Ik wist gelukkig op tijd om de blokkades heen te komen want uiteraard had ik geen ausweis bij mij. Ik was ook op het Leidseplein waar ook gecontroleerd werd. Ik zag daar 3 politiebusjes en 0 agenten. Vermoedelijk moesten die wiet afleveren bij coffeeshop The Bulldog of zaten ze bij de Burger King zich vol te vreten. Ik heb het niet gecontroleerd want eigenlijk interesseerde het mij helemaal niets.

Om 10 uur deze morgen worden de officiele ‘resultaten’ (propanganda) bekend gemaakt en intussen werd er al triomfantelijk gemeld dat er een auto vol vuurwapens werd gevonden. Allemaal heel indrukwekkend hoor, maar ik voel mij veel meer bedreigd door laffe NSB’ers in overheidsdienst die razzia’s houden om veel bonnen te kunnen schrijven dan door een paar boeven die gewapend rondlopen. Op de straatrovers na hebben gangsters het doorgaans op elkaar voorzien; de politieactie was tegen erger gespuis gericht: mensen die geld willen uitgeven in winkels en uitgaansleven (zie quotes hierboven).

Mijn indruk is dat deze razzia op andere plaatsen meer had opgeleverd. Bijvoorbeeld in de Bijlmer -een wijk vol problemen en misdaad- of in Amsterdam West waar vele Moskeën vol moslimextremisten zijn te vinden. Uiteraard zie je de heldhaftige politie daar niet want daar zijn ze veel te laf voor. Bonnen schrijven aan studenten zonder ausweis is wel zo makkelijk.

Benjamin Franklin zei terecht: “Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.”

6 REACTIES

 1. "Het verzoek om identificatie door politie of andere toezichthouder mag niet willekeurig gebeuren. Zij moeten daar een geldige reden hebben. Het moet nodig zijn voor de uitvoering van hun taken, bijvoorbeeld voor verkeerstoezicht, hulpverlening, opsporing van strafbare feiten of handhaven van de openbare orde. Er komen geen afzonderlijke controles op het bezit van identiteitsbewijzen."

  Zo loog/lichtte de minister ons voor bij de invoering van de ID-plicht. Nog geen 5 maanden later worden er al uitgebreide controles gehouden op het voeren van het ausweis.

  Nog even en het is weer zomer. Allemaal mensen op het strand in hun zwembroekje. Dé kans voor de politie om eens streng op te treden en om ID-kaarten te gaan vragen. Succes gegarandeerd. Met zo’n politieapparaat zou je toch liever je bescherming in handen geven van de mafia.

 2. Als het winkelend publiek zich ordelijk gedraagt dan moet die orde worden gehandhaafd en mag de politie dus vragen: ausweis? Het opsporen van onbetaalde boetes valt ook onder opsporen van strafbare feiten. Onder dat mom kan er dus altijd naar een paspoort o.i.d. gevraagd worden. Vroeger hoefde je alleen aan de grens een paspoort te tonen, maar in het open en vrije Europa moet je die nu overal en op elk monent kunnen tonen. Wat verkocht werd als meer vrijheid (EU, open grenzen) blijkt in de praktijk dus minder vrijheid.
  In feite is voor de overheid nu iedere inwoner van 14 jaar en ouder een verdachte, tot het tegendeel is aangetoond. Allemaal verdacht! Fijne verhoudingen.

 3. [2] Dat klopt, want de EU is een soort groter Frankrijk en daar geldt de wet dat je ‘dader’ bent totdat het tegendeel is bewezen.

  In de Sovjet Unie onder Stalin bleek het in de praktijk dat je automatisch schuldig was, wanneer je gearresteerd werd. Je werd dus niet gearresteerd omdat je iets daadwerkelijk had gedaan.

  Ook is het zo dat sinds de grenscontroles verdwenen zijn Nederlanders in Nederland vogelvrij zijn verklaard. Voor criminelen en terroristen is het eenvoudig om binnen te komen, vervolgens een misdaad of terreuraanslag te plegen, waarna men meteen weer het land kan verlaten zonder enige hindernis.

  Ook weer een bewijs dat de Eurocraten een andere agenda hebben en ons continu blijven voorliegen over hun beweegredenen. Zelfs de grootste Eurofielen, de Fransen, beginnen het nu te begrijpen

 4. [3] De Eurocratie is inderdaad een grote ramp voor Europa. Gelukkig heeft Chirac’s actie voor meer JA in Frankrijk er toe geleid dat het kamp van de NEE stemmers met 1% is gegroeid. Niet indrukwekkend veel, maar alle beetjes helpen.

  De ‘indrukwekkende’ resultaten van Job Cohen en de 300 rovers zijn te vinden op deze link: http://www.parool.nl/nieuws

 5. Bedenk ik nu: Het niet bij je dragen van de ausweis is ook een strafbaar feit. Om te zoeken naar overtreders op de wet ‘bij je dragen van de ausweis’ kan de politie er dus ALTIJD naar vragen. Al die zgn. voorbehouden die dienden om het volk dit gif te laten slikken, waren dus moedwillige leugens. Tweede Kamer, leeuw of lam? Verlamd zou ik zeggen.

 6. Ik snap het probleem niet zo, als je de orde verstoort of bedreigt en je wordt opgepakt, Ausweis of niet, maakt dan niet meer uit, dan is die van de straat toch? Nu krijg je weer dat degene die kwaad wil, nog weer harder op zoek gaat dus naar een valse identiteit.

Comments are closed.