Dat wij door volslagen idioten worden geregeerd blijkt uit de twee volgende voorbeelden.

1. het voorstel van CDA-kamerlid Gedra Verburg om werkgevers die hun personeel te weinig scholing zouden geven te dwingen dat alsnog te doen. Ook werknemers die te weinig gebruik zouden maken van door de werkgever aangeboden opleidingen wil mevrouw Verburg straffen. Volslagen van de pot gerukt deze waanzin want hoe kan de juiste hoeveelheid scholing worden bepaald ? Wat zijn de criteria en wie gaat dat bepalen ? En waarom moet de staat zich hier mee bemoeien ? Wellicht heeft mevrouw Verburg de zoveelste overtollige instantie voor ogen met nog meer overbodige klerken die zich daar uitgebreid mee gaan bemoeien en zoveel boetes gaan uitdelen dat de werkgelegenheid nog sneller richting Polen en China zal verdwijnen.

Dat mevrouw Verburg ergens van de planeet Knurft afkomstig is, is enige jaren geleden al gebleken toen zij het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ had uitgevonden. Werkgevers moesten vooral geen overtollige werknemers ontslaan, dat was ‘maatschappelijk onverantwoord ondernemen’. Dat iedereen op zo’n manier binnen een maand failliet zou zijn en dat dan ook het nuttige personeel in de ww zou verdwijnen omdat de buitenlandse concurrentie wel saneert en daarom goedkoper kan leveren komt in de socialistische monohersencel van mevrouw Verburg niet op.

2. de irritante propaganda campagne van de Taskforce Jeugdwerkloosheid (welke staatshersendode weet dit soort waanzin steeds weer te verzinnen ?). Nog meer volslagen idioten die werkgevers via radiospotjes er toe willen bewegen om de bij hun verborgen gehouden jeugdbanen aan het arbeidsbureau te melden.
Alsof werkgevers uit domheid of slechtheid die baantjes verborgen zouden houden en zonder die mongoloïde campagne zelf niet zouden weten dat ze jeugdig personeel nodig hebben en aansporing van de staat moeten krijgen om die banen in te vullen.

5 REACTIES

 1. Wladimir, ik heb vroeger op school geleerd:"Gods wegen zijn ondoorgrondelijk".
  Hetzelfde blijkt te gelden voor veel politici. Daarom moeten we niet proberen die te begrijpen. We moeten zorgen dat we van ze af komen.
  Te beginnen met hun bevoegdheden, de terreinen waarover ze mogen "praten", gaan verkleinen.

 2. Ach, sommige plannen worden alleen maar gelanceerd om de desbetreffende politica enige media aandacht te bezorgen, anders zou gansch het volk nog vergeten dat de collectief-democraten ook een sociaal gezicht hebben… Deze vrolijke club verkondigt nu dat de overheid zich zal terugtrekken en dat mensen meer zelf moeten doen. Hier zal vermoedelijk niets van terecht komen, alleen maar omdat niemand zo consequent zal zijn om hieruit te concluderen dat we dan dus gaan beslissen wat wel en wat niet een overheidstaak is. En dat is tegen het zere been van de appèlbende. Zie het meest recente plan van Donner voor het tegengaan van – let op de formulering: illegale wiettelers…

 3. Een plus … is dat Wladi het oprakelt, een (dikke) minus is echter dat hij beter de hedendaagse parlementaire-KADAVERS kan profileren … zoals wij ooit gezamelijk met de toenmalige bewindslieden beschreven van de nep-verzekeringsagent Dijkstal, handwerkjuf (afrukdame?) Netelenbos, toeristendame Jorritsma,avondschoolierKok deden.

  En nu zijn daar nog steeds de kamerpispotten als Verburg die hun benoeming vaak aan de meest bizarre en obscene redenen te danken hebben, maar denken ten koste van de belastingbetalers hun voor-spek-en-bonen rol enige "inhoud" te geven.

  Laten wij naar hun meestal wonderbaarlijke en vaak amusante antecedenten gaan spitten. Kunnen wij tenminste lol aan beleven …. in plaats van ons te ergeren aan hun fratsen …

  Een kadaver als Saskia Noorman-Den Uyl bijvoorbeeld die net zoveel politiek instinct bezit als een deurknop …

 4. over waanzin gesproken.

  ik las zaterdag in de telegraaf (bij iemand anders want ik koop die kutkrant niet meer) dat de politie van een of andere nederlandse badplaats van de zomer alle auto’s waar waardevolle spullen in liggen weg laat slepen en de sleepkosten op de eigenaars gaat verhalen. op deze manier denken ze de criminaliteit te bestrijden in plaats van de criminelen te laten wegslepen.

  heb je het ooit zo zout gegeten?

Comments are closed.