Zojuist heeft Jozias van Aartsen, vurig pleitbezorger voor een ‘Ja’ voor de opheffing van Nederland, bekend gemaakt dat 60% van de Nederlanders communist of racist is.

Jozias deed deze opmerkelijke onthulling in het 2Vandaag debat over de grondwet-die-geen-grondwet-genoemd-mag-worden. Volgens hem hebben namelijk de racisten van Jean-Marie Le Pen en alle communisten er in Frankrijk voor gezorgd dat 55% gisteren heeft tegen gestemd. In het geval dat A = A, betekent dat voor de Nederlandse situatie dus hetzelfde.

Daar kunt u het mee doen! Blijft alleen nog de vraag over, bent u communist of bent u een racist als u woensdag, net als ik, tegen gaat stemmen.

25 REACTIES

 1. nou jozias, voor jou wil ik best een communist en racist zijn, maar voor deze ene keer dan… clown.

 2. jozias moeten ze eens een leger rooie bosmieren z’n kanaal insturen eens kijken of hij dan nog zulke wartaal uitkraamt

 3. [2]

  volgens mij zijn die bosmieren een tijd geleden al aan z’n hersens begonnen.

 4. Het zal mij mijn achterste kanaal oxideren hoe pipo’s zoals van aartsen, balkenende, zalm of brinkhorst reageren op MIJN menig TEGEN het vierde rijk.
  (poep : HOOFDLETTERS !!)

 5. Gelukkig heeft Netwerk de angstcampagne reeds voortgezet door te wijzen op de ‘consequenties’ van het Franse nee.

  Gewoonweg een schofterige propaganda uiting met een mislukte EU klerk, een Deense anti-democraat en natuurlijk de gebruikelijke verwijzing naar de twee grote oorlogen.

  Oh en ene leuk nieuwtje, volgens die Deense anti-democraat moeten we vooral voorstemmen omdat we anders onze souvereiniteit verliezen aan het raar ontzichtbare fenomeen ‘globalisering’, en dat zou toch niet slim zijn… right.

 6. Diversiteit is inherent aan de ontwikkeling v/h menselijk ras en dat moet zich toch ergens manifesteren, zoals in verschillende kulturen, landen of talen.
  De Romeinen hebben geprobeerd Rome de hoofdstad te maken; later deed Napoleon het over met Parijs en het centrale beleid uit Berlijn beviel ook niet. De mensen in Europa zijn gewoon te divers om over 1 kam te worden geschoren.

  Juist door Nederlanders belasting te laten betalen voor Franse wijn(over)produktie, de ontwikkeling van Spanje of Portugal, Nederlandse soldaten Turkije te laten verdedigen bij schermutselingen a/d grens wekt agressie op teneinde een afscheiding te willen bewerkstellingen.

  Weinig dingen zijn zo slecht houdbaar gebleken als grote rijken. Amerka is verhoudingsgewijs nog vrij klein (270 mln) en voornamelijk oorspronkelijk afkomstig van 1 cultuur.

 7. [6] Ik denk dat inwonertal niet de doorslag geeft. Ik las ooit een artikel waarin stond dat Europa tijdens het Romeinse rijk (welke periode weet ik niet meer) 25 miljoen inwoners had. Dat grote rijken gedoemd zijn te mislukken is gelukkig keer op keer gebleken. Hooguit houdt grof geweld de boel een paar eeuw bij elkaar. De Brusselse federatie zal gaan uitzondering zijn.

 8. Ik hoorde het stukje op radio-1 vanochtend. Betere steun kan het Nee-kamp niet krijgen, met dergelijke onzinnige uitspraken v.d. heer van Aartsen.. Als je dan ook nog bedenkt dat deze meneer net voor meer democratie heeft gepleit met het nieuwe "liberaal"manifest..

  Zijn dit de uitspraken van iemand die vertrouwen heeft in democratie? Van iemand die respect heeft voor deelnemers aan die democratie..?

  De D in de VVD staat dus vandaag de dag voor demagogie..?

 9. Tuurlijk ben ik een Racist. Ik vind namelijk dat Geert Wilders goede ideeën heeft, en dan ben je een racist. Maar liefst 60 % van zijn eigen VVD-aanhang is overigens ook racist. en wat te denken van de 52 % PvdA-aanhang, ook allemaal racisten, of zijn dat nu de communisten? En dan de 40 % van de CDA-aanhang, pure reli-racisten, kan bijna niet anders. Of is van Aartsen wellicht gewoon gestoord?

 10. [6] nederlands langharig werkschuw tuig de grenzen van een ander land laten verdedigen….Onze debiele brigade kan niet eens effectief worden ingezet bij nood in eigen land….ja dat krijg je hé als je je eisen moet verlagen tot onder vmbo niveau…

 11. In Bels onder Nederland een gelijkaardige verkettering van de "bevolking":
  Hier geen referendum maar volgend commentaar in een of andere krant:
  ‘In België zou het ja-kamp met zo’n 54 % gewonnen hebben volgens enquetes, maar het zou zo’n beetje Vlaanderen tegen Wallonië geweest zijn, waarbij Vlaanderen meer de Xenofobe stem zou hebben laten horen.’
  De "xenofobe stem". De nee-stem bedoelen ze daar dus mee he.
  Wie niet politiek correct is is een racist. Wij zijn allemaal racisten volgens onze bovenonstgestelden. Niet te verwonderen dat al die allochtonen ons daar dan ook voor uitschelden, als de regering het zelf zegt…

 12. [16] Zo langzamerhand zou racist in die optiek zomaar een geuzennaam kunnen worden………. net als fascist.

 13. [16] Eigenlijk vraag je je af waarom er nog verkiezingen moeten worden gehouden als "opiniepeilingen" volstaan om de "wil des volks" kenbaar te maken.

  Nu ja…de Belgische regering weet maar al te goed dat een opinie-peilingen zonder debat is nog wat anders dan een effectief referendum.

  Wat je verder van het Nederlands parlement of Jacques Chiraq ook mag denken,het siert hun dat ze toch een referendum hebben uitgeschreven (alhoewel ik denk dat ze zich dat
  inmiddels sterk beklagen).In België
  durfde de politieke klasse dat niet
  eens aan…ik denk dat als het debat
  es flink op gang zou zijn gekomen in
  België het ook wel es kantje boordje
  zou kunnen zijn geworden…zowel in
  Vlaanderen als wallonië.

  Militant Links die in Wallonië sterk
  staan, is tegen (bijv http://www.pvda.be/ ).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 14. volgens mij moet het deze pias behoorlijk steken dat juist vanuit
  liberale hoek (echt liberale hoek dan
  in tegenstelling tot het nep-liberalisme van Van Aartsen en Zalm)
  het gedrocht wordt onder vuur genomen…
  Wilders, de Burkestichting en natuurlijk de ploeg van http://www.eunee.nl/

  Groetz,

  Cincinnatus

 15. [18] Ik krijg bijval uit onverwachte hoek : de Belgische oud-premier en
  mede-opsteller van het gedrocht JL Dehaene zei vandaag in een interview met De Standaard (een links krantje hier) dat ook in België bij een referendum de "Nee-stemmers" het zouden
  hebben gehaald.

  JL Dehaene z’n partij het CD&V (vergelijkbaar met het CDA) heeft dan
  ook tegen het houden van een referendum
  in België gestemd.

  Deze meneer Dehaene die z’n eigen landgenoten niet eens durft te laten kiezen,ja die de grondwet wil doordouwen alhoewel hij zelf uitspreekt
  dat de meerderheid ertegen is…deze
  meneer Dehaene meent de nederlandse kiezers moeten voor te houden dat zij
  moeten (met de nadruk op "moeten") "Ja"
  stemmen !

  Win One for the Gipper en geef morgen namens alle Belgische en andere Europese libertariërs die niet mogen stemmen over het issue euro-oligarchen zoals Dehaene een knal tegen hun kanus en verwerp het gedrocht !!

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. Ik ben geen racist, maar wel een communist, en ik ben er trots op dat ik communist ben, net als dat ik er trots op ben dat ik nee ga stemmen tegen de asociale grondwet van de EU.

 17. [22]
  Dat iemand communist is, is op zichzelf niet zo erg. Wat wel erg is dat bij de meeste communisten de leidende gedachte onthreekt. Bij navraag en analyse blijkt meestal, dat het communistische gevoel berust op een aantal uiterst elementaire misverstanden over het functioneren van een economisch systeem.

 18. Ik weet niet wat ik ben ,maar voordat ik in 1972 in nederland kwam had ik nog nooit een turk ,marokaan of afro/suri/persoon gezien,toen waren er in Den Haag een paar honderd of mischien wel een duizend van deze mensen waar niemand last van had en ook hard werkten, maar nu in 2005 weet ik nog steeds niet wat ik ben , ik weet wel dat in Nederland vandaag of morgen de pl….s uitbreekt met die millionen mensen die hier hun eigen wereldtje willen opzetten en ook nog een geloof afdwingen.Nog 2 of 3 jaar en de Nederlander is niet meer en Nederland zal een vluchtoord zijn , wij eruit en de buitenlander erin.

Comments are closed.