Het vieren van het einde van een oorlog, herinnering aan miljoenen slachtoffers, en het vieren van een nieuwe superstaat.
Dat zijn echt “gemengde gevoelens”

George Bush kwam voor 15 uur naar Nederland om onder andere de graven te bezoeken van Amerikaanse (en andere) soldaten die in Margraten begraven zijn.
Dat doet me wat. Al was het alleen maar omdat Tommy Martini daar begraven lag. Tommy was één van de Amerikaanse soldaten die ons van de Duitsers bevrijd hebben. Hij was in 1945 ons huis ingekwartierd, maar sneuvelde nog in de laatste dagen van de oorlog. Wij hadden zijn graf geadopteerd.

Protesten tegen het bezoek van de persoon, de politicus, Bush kan ik nog begrijpen. Maar het deed toch pijn omdat ik me voorstelde dat Tommy het wel op prijs gesteld zou hebben dat “zijn President” na 60 jaar eindelijk eens een bezoek aan zijn laatste rustplaats brengt.

Bush spreekt dan over “Vrijheid”. Wij schreven zelf op 5 mei j.l. hoe we over die retoriek over Vrijheid dachten. Zie: https://www.vrijspreker.nl/b…
Daarin constateerden we een achteruitgang in de persoonlijke vrijheid, veroorzaakt door de politici die streven naar vergroting van hun eigen macht en daarvoor het vrijheidsbegrip manipuleren.

Maar toen Jan Peter Balkenende in zijn herdenkingstoespraak in Margraten nog reclame ging maken voor zijn nieuwe verslavende EU-Grondwet, moest ik bijna overgeven!

Na de ceremonie in Margraten vertrok George Bush naar Moskou om daar met zijn vriendje Wladimir Poetin het einde van de oorlog te vieren.
“Rusland” heeft natuurlijk tegen “Duitsland” meegevochten en ook wel geholpen om ze op de knieën te krijgen.

De onderdrukking van Oost Europa die daarop volgde, is echter geen herinnering om dan maar samen feest te vieren. Letland, één van de slachtoffers van de Russische onderdrukking, heeft dan ook gedurfd om demonstratief te zeggen dat zij aan een dergelijk feest niet meedoen.

Zolang het niet lukt om aan veel meer mensen duidelijk te maken dat al die nare toestanden voortkomen uit het ontkennen van de persoonlijke vrijheid. Op het recht van ieder persoon op zijn eigen leven en eigendom. Op het immorele van interen van geweld, dwang of fraude tegen een ander mens. Zolang blijft het gevaar van herhaling van het verleden bestaan.

Er ligt nog veel werk te wachten om de libertarische gedachte duidelijk te maken en te verbreiden.

9 REACTIES

 1. dat was inderdaad knap misselijkmakend van die Balkendende met om de dood van miljoenen te misbruiken om zijn NSB-grondwetje te propageren, die lui staan werkelijk nergens voor. Of het is een volslagen idioot of hij is ongelooflijk doortrapt, ik vermoed het eerste.

  Overigens is zo’n dodenherdenking juist de goede aansporing om vooral geen vierde Reich op te zetten waar anonieme amtenaren & poltici geheel ongecontroleerd hun gang kunnen gaan.

 2. Door de decennialange Sowjet-onderdrukking van de midden-Europese landen na WO-II staan deze landen feitelijk heel skeptisch tegenover de omhelzing van Bush en Poetin, vandaag op het Rode Plein.
  De burgers van deze landen betaalden reeds de hoogste prijs van een collectivistisch systeem en kregen daarmee een voorproefje van de prijs die de EU-burgers dreigen te moeten gaan betalen wanneer de Eurocraten hun zin krijgen.

 3. [2] Harry,

  Helaas onderwerpen ook de Midden- en Oost-Europese landen zich vandaag weer
  aan een collectivistische supermacht.
  Daar waar ze in ’45 met harde hand
  door Joe Stalin en het Rode Leger onder
  een collectivistisch juk werden gebracht,zijn het nu miljarden euro’s
  west-Europees subsidiegeld die hetzelfde doen.

  En wat ook meespeelt : veel oost-europese leiders zijn oud-communisten
  (bijv president Kwazinievski van Polen
  was minister van jeugd onder generaal
  Jaruzelski)…na de val van de muur heeft men nooit die landen "gedecommuniseerd".Al te veel lui die lid waren geweest van de communistische partijen,deden gewoon een ander politiek jasje aan en bleven
  toonaangevens in die post-communistische landen (bijv In Polen, Hongarije, Litouwen zitten op het moment bijv de tot sociaal-democraten
  omgedoopte communisten in de regering).

  Deze lui hebben collectivistische reflexen ontwikkeld die ze straks perfekt kunnen botvieren in de collectivistische superstaat "Europa".

  Groetz,

  Cincinnatus.

 4. [3]
  Precies Cincinnatus. Decommunisering (wat een mooi woord !) komt helaas niet in de hoofden van de Westeuropese collectivistische belastingliefhebbers op. Deze notoire onderdrukkers knijpen er dank zij lieden als Wim Kok, Balkende, van Aartsen en al die andere partijconiferen ook al met door ons betaalde EG-subsidies tussenuit.

  Eens temeer heb ik groot respect voor mensen als Vaclaw Klaus, de president van Tsjechie, die de bewoners van dit subcontinent luidop probeert te waarschuwen.

  Groet
  Harry

 5. [1] De Euro-subsidieverslaafden is waarschijnlijk niets te dol om iedereen naar een ‘ja’ stem toe te liegen en bedriegen. Wanneer zullen zij zo diep zijn gezonken dat zelfs Anne Frank er posthuum bij wordt gesleept omwille van het vermeende gelijk van de ja-knikkers?…

 6. Gisteren was te zien hoe Putin het einde van de tweede wereld oorlog in Sovjet stijl vierde. Hij beweerde ook dat het de Sovjet Unie was die de oorlog gewonnen had. Dat de Sovjet Unie door Duitsland verslagen zou zijn zonder de hulp van de Amerikaanse Lend-Lease act was even minder belangrijk.

  http://uboat.net/allies/doc

  Ook het beruchte Molotov-Ribbentrop pact dat de agressie oorlog van Hitler met de hulp van de Sovjet Unie mogelijk maakte werd nergens in de media genoemd. Tenslotte moeten we Putin te vriend houden nietwaar? Gelukkig noemt de klassiek liberale blogger Johan Norberg dit wel:
  http://www.johannorberg.net

  Het was overigens ook de Sovjet Unie die in het geheim de Duitse piloten in de jaren 20 en 30 getraind heeft toen Duitsland officieel geen luchtmacht mocht hebben.

  Zie "Inter-war period" hier:

  http://encyclopedia.lockerg

  De piloten die in de SU getraind waren vochten later in het condor legioen in de Spaanse burgeroorlog mee aan de kant van Franco. Met de ervaring opgedaan in de Spaanse burgeroorlog kon de Luftwaffe de rest van Europa in het begin van WOII de rest van Europa terroriseren.

 7. [4] Harry,

  Het is me altijd bijgebleven wat ik de
  Leuvense Prof Malfliet es hoorde vertellen,kort na de val van de muur : dat de KGB en andere geheime diensten al in de jaren ’70 al nadachten over de toestand na het communisme en met het oog op de verdwijning van het communisme alvast oppositiegroepen infiltreerden of zelf opzetten.
  Dus niet oppositie-projekten opzetten om
  echte opposanten uit te schakelen (zoals bijv de legendarische "Trust" in de jaren ’20 die o.m. Boris Savinkov en
  Sidney Rosenblum-Reilly erin heeft geluisd) maar oppositiegroepen om te
  anticiperen op de val van het regime.
  Malfliet sprak in dit verband over een
  "gecontroleerde implosie" van het sovjet-blok.

  Een artikel uit 1995 dat aangaf in welke mate de nieuwe "democratische" regeringen gedomineerd werden door
  "ex-communisten" : http://www.thenewamerican.c

  10 jaar later zitten veel van die lui
  en hun politieke partijen nog steeds in
  het zadel.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [6] Cato,

  En niet te vergeten het bloedbad
  van Katyn waar sovjet-communisten in ’43
  15.000 Polen hebben afgeslacht :

  http://www.geocities.com/At

  En ook de duistere "operatie kielhaal"
  waarbij de westerse geallieerden 2 miljoen in hun invloedszone verblijvende Russen terug deporteerden
  richting USSR.Hieronder bevonden zich
  soldaten van het Vlasov-leger,
  Russische Krijgsgevangenen maar ook
  witte emigré’s (uit de tijd van de
  oktober-coup en burgeroorlog),politieke vluchtelingen uit de Sovjet-tijd enz…. Deze 2 miljoen werden door de
  NKVD linea recta doorgestuurd naar de gulag en slechts weinigen hebben het
  overleefd.

  http://www.fortfreedom.org/
  http://en.wikipedia.org/wik
  http://www.fff.org/freedom/

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.