Ed Maas wordt verdacht van handel met voorkennis, de AFM ziet hem nu liever verdwijnen uit de beurswereld. De verdenking is al voldoende reden om te twijfelen aan zijn integriteit. De beleidsbepaler bij een bank, effectenhuis of beleggingsinstelling moet boven elke blaam verheven zijn. Als het aan de AFM ligt zal de betrouwbaarheidstoetsing worden uitgebreid naar alle beursfondsen. (FD, p.1)

Dus eerst brengt de AFM het nieuws naar buiten dat zij een onderzoek is gestart naar de betrouwbaarheid van iemand. Hetgeen op zich al desastreus is: wij verdenken u van kinderporno, mooi dat de buren meteen denken aan waar rook is is vuur.
Vervolgens zegt de AFM dat ongeacht de uitkomst van een rechtszaak, de ver(d)achte uit zijn beroep gezet moet worden, een soort Duits Berufsverbot.
En dat allemaal door diezelde AFM die de regels maakt, die de regels interpreteert, die de regels controleert en die nu ook nog het eindvonnis velt, terwijl de rechtszaak nog moet beginnen.
Ik weet ook niet of Ed Maas schuldig is, maar als ik op deze manier een proces tegen de AFM kon voeren, zou ik natuurlijk ook altijd winnen.
Wie controleert de controleurs?
Dat is de vraag waar we de komende tijd in deze rechts?? Staat mee te maken krijgen. Vandaar ook ons nee tegen de EU: daar zijn de wetten nog ondoorgrondelijker en is Brussel nog ongrijpbaarder.
Zo lang het nog mag, blijven wij u hier informeren.

6 REACTIES

 1. Zeker weten doe ik het niet. Maar ik denk dat de AFM gecontroleerd word door dezelfde groep politici en ambtenaren die ons momenteel probeert wijs te maken dat de derde wereldoorlog uitbreekt zodra wij NEE stemmen tegen die grondwet.

 2. [1]
  Die groep onderscheidt zich juist door dezelfde mentaliteit als die van de NSB, die heulde met de Sicherheitsdienst en de Gestapo. Deze soort parasieten vertrekt nooit vrijwillig, besmet zijn omgeving en richt intussen wel een hoop ellende aan.

 3. Overnight schreef:

  "Ik weet ook niet of Ed Maas *schuldig* is,"

  En wat is er precies mis met handel met voorkennis?

 4. [4]
  De AFM heeft gewoon de politieke opdracht eerlijke aandelenhandel op te sporen. Daar kunnen de politici dan weer wat van leren. 🙂

 5. [3] voorkennis is inderdaad een verschrikkelijk subjectief begrip dat meestal achteraf, na aanpassing van de wetgeving ‘bewezen’wordt.

Comments are closed.