Wat willen al die NEE stemmers toch? Hij is zelfs bereid een “motie van afkeuring” aan te nemen — een Amsterdams zangeresje heeft de Eurosongfestival-finale niet gehaald — om de NEE stemmers over te halen JA te zeggen tegen de grondwet. RTL nieuws deed er verslag van. Keer op keer weigeren de Pro-EU-grondwet politici argumenten te noemen voor deze grondwet en in plaats daarvan tonen zij minachting voor de NEE stemmers en bestoken zij de media met cynische kreten. Na de concentratiekampen waarmee de VVD gisteren kwam, beweert men nu dat de NEE stemmers geen argumenten hebben en geen alternatieven bieden. Ballekie hoort blijkbaar niet, ziet niet, en kan helaas slecht zwijgen.

Balkenende – het orakel van Het Binnenhof – heeft gesproken op een bijeenkomst van de Pro Grondwet (CDA) Jugend. Cynisch als gebruikelijk speelde hij voor Malle Henkie en zei het bij een Nee niet meer te weten: opnieuw onderhandelen over de grondwet (“maar wat willen jullie dan?”), uit de EU stappen (graag ja, en dan meteen lid worden van de Europese Vrijhandelszone), of wat dan?…
Het was te zien op het RTL nieuws, het staat alleen nog niet online.

Wij -NEE stemmers- moeten kleur bekennen, vindt Ballekie tenminste. Het zou kunnen dat de NEE stemmers nog niet duidelijk genoeg zijn geweest, anders kijkt Ballekie de hele tijd de andere kant op. De NEE stemmers zijn al weken lang bezig om overal uit te leggen waarom de grondwet slecht is voor Nederland en wat de alternatieven zijn. Ik stel voor dat Nederland na een NEE de eerste maanden passief blijft, want er verandert namelijk helemaal niets als de grondwet wordt afgewezen (inclusief pro EU propaganda). Daarna mag Balkenende van mij alle bestaande EU verdragen afvoeren als gevaarlijk afval.

Aanvulling 23:00 uur – De Balkenende Uitdaging staat online

7 REACTIES

 1. Als christen-democraten hun bijbel lezen , dan kan ik niet begrijpen dat zij voor zo’n collectief EU zijn.
  Ik zou bijna zeggen: lees de Openbaringen van Johannes b.v.
  En bezie EU’s houding t.a.v. Israel!
  Tenzij die christen-democraten verlicht zijn, en de bijbel als een mooi sprookjesboek beschouwen. Dan heeft dit boek voor de ‘moderne’ mens (die m.i. niet verschilt van de oude mens) inderdaad niet zo veel te vertellen.

 2. Ik denk dat de stem machines zonder NEE knop worden uitgevoerd of dat je op zijn minst een stroomstoot krijgt op NEE.Fijn om in een democratisch land te wonen.Mischien een idee om Balkenende op de hoogte te brengen van bijv. de tegenargumenten van de Vrijspreker?Mischien dat hij het dan snapt?

 3. Rokers stemmen NEE. Uit protest tegen de leugen, de minachting en de demonisering.

 4. Een grondwet hoort door, namens en voor de bevolking opgesteld te worden. Niet achter hun rug om. Daarom begint de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika als volgt:

  "WE THE PEOPLE of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America."

  Echter, de voorgestelde grondwet van de Europese Unie begint zo:
  " ZIJNE MAJESTEIT DE KONING DER BELGEN, DE PRESIDENT VAN DE TSJECHISCHE REPUBLIEK, HARE MAJESTEIT DE KONINGIN VAN DENEMARKEN, DE PRESIDENT VAN DE BONDSREPUBLIEK DUITSLAND, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK ESTLAND, DE PRESIDENT VAN DE HELLEENSE REPUBLIEK, ZIJNE MAJESTEIT DE KONING VAN SPANJE, DE PRESIDENT VAN DE FRANSE REPUBLIEK, DE PRESIDENT VAN IERLAND, DE PRESIDENT VAN DE ITALIAANSE REPUBLIEK, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK CYPRUS, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK LETLAND, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK LITOUWEN, ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID DE GROOTHERTOG VAN LUXEMBURG, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK HONGARIJE, DE PRESIDENT VAN MALTA, HARE MAJESTEIT DE KONINGIN DER NEDERLANDEN, DE FEDERALE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK OOSTENRIJK, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK POLEN, DE PRESIDENT VAN DE PORTUGESE REPUBLIEK, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SLOVENIE, DE PRESIDENT VAN DE SLOWAAKSE REPUBLIEK, DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK FINLAND, DE REGERING VAN HET KONINKRIJK ZWEDEN, HARE MAJESTEIT DE KONINGIN VAN HET VERENIGD KONINKRIJK VAN GROOT-BRITTANNIE EN NOORD-IERLAND,
  GEINSPIREERD door de culturele, religieuze en humanistische tradities van Europa, die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van de universele waarden van de onschendbare en onvervreemdbare rechten van de mens en van vrijheid, democratie, gelijkheid en de rechtsstaat; (et cetera, et cetera…)

  Lees ook: http://www.euobserver.com/?…

 5. Elk zinnig mens stemt natuurlijk NEE. Deze eurofielen behoren massaal afgestraft te worden voor hun NSB-gedrag. Laatst was Berend Botje ook nog in het Financieel Dagblad en had de gotspe om te vertellen dat hij geen enkel goed tegenargument had gehoord. En jawel Berend Botje had het over (u gelooft het niet) ‘onderbuikgevoelens’. Nu blijkt dat Berend Botje doof en blind is, want als hij de nieuwsbladen en commentaren had gelezen, of TV-programma’s gevolgd, of websites had bezocht dat er wel honderden goede tegenargumenten waren. Dus Berend Botje, lezen of mondje toe.

Comments are closed.