Minister Balkenende weet niet wat de NEE stemmers bezielt, ‘wat willen ze dan?’ vraagt hij in een vorig artikel op deze blog.
Een van de redenen dat wij hier bezig zijn met de NEE campagne, los van de slechte grondwet zelf, is natuurlijk de enorme minachting die politici voor de (hun?) kiezers hebben, te laten blijken.
Het is toch een enormiteit dat je als minister president, gekozen door het volk, 8 dagen voor een grondwettelijk referendum, niet weet wat 55% van dat volk bezielt?

Zou je echt om je volk geven, zou je echt geïnteresseerd zijn, dan weet je toch wat er speelt. Dan heb je ook in het jarenlange voortraject (u weet wel toen Nederland van alles weggaf om maar tot een grondwet verdrag te komen) onderzocht wat er voor de Nederlanders belangrijk is. Dan houdt je rekening met die wensen en pas je die zo goed mogelijk in die verdrags onderhandelingen. Dan weet je ook wat je in je reclame folders moet zetten en kun je ook vertellen wat je bereikt hebt.
Al die dingen zijn niet gebeurd en 8 dagen voor het referendum vraagt Balkenende wat we nou eigenlijk bedoelen?
Over minachting van de kiezer gesproken.
Voor mij is het duidelijk, door die NEE stemmers niet te kennen, is bewezen dat het politieke apparaat geen volksvertegenwoordiging is, maar een zichzelf instandhoudend moloch.
Ik wil best de splinter in mijn eigen oog zien met deze emotionele oproep, maar de balk in het oog van de politiek wil ik u graag aanduiden
Een extra reden om NEE te stemmen: politici krijgen dan weer een duidelijk signaal dat ze eens naar ons moeten luisteren en bij een NEE uitkomst eens goed in de spiegel kijken om zich af te vragen of ze nog wel op hun plaats zitten. Misschien is dat laatste nu wel aan het doordringen, gezien de enormiteiten en fouten die er gemaakt worden om koste wat het kost genoeg ja stemmers te krijgen: politici beginnen misschien wel te begrijpen dat ze helemaal niet naar ons geluisterd hebben. Het zou ze sieren als ze dan ook hun conclusie uit die NEE overwinning trokken en massaal opstapten.

1 REACTIE

  1. Die politici stappen alleen onvrijwillig op als er een revolutie uitbreekt of het leger een staatsgreep pleegt. Ze hebben het veel te goed. De salarissen die ze nu ontvangen in Den Haag zullen ze in het bedrijfsleven nooit krijgen, ook al roepen zij nog zo hard dat zij zo bijzonder en onmisbaar zijn – denk aan Pol Pot fan Paul Rosenmuller die 70K per jaar krijgt voor 1 dag per week werken in een obscure subcommissie ergens op een ministerie. Het autisme van deze kliek bleek vrijdag wel heel duidelijk met dat banale spotje van de VVD. Geloofden ze soms echt dat ze daarmee het "plebs" wel effe een poepie lieten ruiken?

Comments are closed.