Ja hoor, weer een eurofiel die hel en verdoemenis voorspelt als de Nederlanders het lef hebben om de grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten op 1 juni in een referendum te verwerpen. Dit keer de voorzitter van het Europees Parlement, ene Josep Borrell. Nee, ik had ook nog nooit van hem gehoord, maar deze man zit blijkbaar ook uw belastingcenten op te maken in Brussel en Straatsburg.

“Bij een nee bij het referendum wordt Europa geen grote speler en gaan we terug naar een bipolaire wereld met twee machtsblokken: de Verenigde Staten en China”, aldus Borrell. Volgens de beste man zijn de Nederlanders gewoon bang voor het onbekende. Hij niet, blijkbaar. Hij ziet Europa graag als één van de drie grote machtsblokken in de wereld van de nabije toekomst.

Zo langzaam maar zeker laten de politici zich toch akelig in de kaarten kijken. Macht is waar ze op uit zijn en macht is wat u en ik op 1 juni voor de eerste keer hebben. Maak daar goed gebruik van, die kans krijgen we anders nooit meer.

3 REACTIES

  1. Misschien moeten we de arme man na een nee bij het referendum ‘compenseren’ en hem per express een spelletje Risk opsturen.

    Zullen we de mensen met dit soort standpunten omdopen naar euro-nationaal-socialisten (eun aso ;)). Dat zijn het namelijk. Elke maal de Europese integratie in een historisch en toekomstig perspectief plaatsen maar uit puur opportunisme en machtwellust blind zijn voor het monster dat ze trachten te cre-eren (4e Rijk, wat dan ook), bah.

  2. Bolkestein heeft een aantal weken geleden in het programma Tegenlicht verteld dat er maar drie zaken belangrijk zijn in de EU en dat is: GELD, MACHT en INVLOED. De rest zal ze een worst zijn, ongeacht alle mooie praatjes over een Euro-paradijs.

    Frankrijk en Duitsland zijn gereduceerd tot middelgrote mogendheden en willen graag hun Gloire Perdu terug in de wereld, dus willen zij graag een superstaat stichten over de ruggen van de Europeanen heen.

  3. Ik heb wel een beteje en zwak voor Bolkestein maar soms kan ik die man echt niet volgen. Als hij zulks zegt wat deed hij dan in die Europese Commissie als deel van die geld, macht en invloedpolitiek?

    Ik krijg er een beetje een Schlinder’s List gevoel bij (niet direct de EU gelijkstellende aan Nazi Duitsland maar toch)…

Comments are closed.