Nou zie ik hem liever op de kast dan op de kist, maar even een reactie op zijn twee voor kies redenen:
1. Nederland heeft enorm geprofiteerd van de Europese afname in handelsbelemmeringen, maar daar hadden we de EU helemaal niet voor nodig. De vrijhandelszones als EFTA, maar ook tussen Mexico en de VS waren beslist niet op een gezamenlijke grondwet gebaseerd! Enne leuke vrijhandel als die gepaard gaat met extra importheffing op zalm, suiker etc.
2. de nieuwe grondwet is helemaal niet slecht want in de EU kunnen burgers wel een referendum in gang zetten, wat niet eens in Nederland kan plus dat parlementen in beroep kunnen. Typisch geval van twee halve waarheden: Ja een referendum kan in de EU, maar wil je wel even 1 miljoen handtekeningen verzamelen….. get real, hoe groot is de kans dat je die bij elkaar krijgt? En inderdaad het parlement kan in beroep gaan. En dan??? 3 maand later gaat het alsnog door.
Dus de voorkies redenen van Doctors van Leeuwen hebben geen EU grondwet nodig, ‘jammer’ dat er wederom halve waarheden worden verteld.

4 REACTIES

  1. Voor zover ik weet betaald Nederland al vele jaren meer aan de EU dan we er als "cadeautjes" van terug krijgen.
    Ze pakken bij wijze van spreken honderd euro, en geven vervolgens 50 euro terug, met zo’n leuk bord van: "Dit project wordt gerealiseerd met steun van de Europese Unie".
    Ja, wat hebben wij Nederlanders geprofiteerd van die EU, vooral nu onze economie gewurgd gaat worden door stringente richtlijnen op het gebied van hoogwerkers voor glazenwassers, de samenstelling van een gehaktbal, uit de lucht gegrepen normen voor luchtkwaliteit en natuurlijk de hogere prijzen voor textiel die we straks mogen betalen.

  2. P.S.
    Even off-topic: ik zie dat "onze" meeuw naast irritant kraaiend, nu ook doofstom is en hyperactief naar lucht hapt. Heel toepasselijk. 🙂

  3. Persoonlijk zie ik dit vlees geworden karikatuur liever niet op de kast, liever niet op de kist maar beter nog in de kist.

Comments are closed.