Dat wil zeggen de politici in het Parlement hebben het advies van Gerhard Schroeder braaf opgevolgd met 569 stemmen tegen 23.
.
Dit in schrille tegenstelling met een artikel onlangs in Der Spiegel waarin gesteld werd dat 70 % van het Duitse volk tegen de grondwet zou zijn.

Maar het “Duitse Volk” heeft helemaal niets mogen zeggen. In tegenstelling tot de Fransen en de Nederlanders die in een referendum voor of tegen een ingewikkelde grondwet (die geen grondwet is) mogen stemmen.

Die Duitse goedkeuring zal door de Nederlandse politici beslist toegevoegd worden aan hun solidariteits-argument. Nederland kan nu niet achter blijven en moet meedoen en accepteren dat ook de Duitsers meestemmen over wat wij hier willen of mogen doen!

Het is zelfs de openlijke bedoeling van Gerhard Schroeder om te proberen met deze goedkeuring de stemmen van de Fransen en Nederlanders te beïnvloeden in de richting van een “ja”.
Typisch dat reeds nu een aantal Duitse commentatoren zegt dat het eigenlijk niet goed is om deze grondwet via een “rubber stamp” er door te duwen.
Het Duitse volk weet niet wat hen is overkomen en de Duitsers blijven zitten met de angst voor Brussel.

Het Handelsblatt verklaart dat de reden van het enorme pushen van de politici, en het vermijden van het debat is dat zij inzien dat de aanvaarding van deze grondwet nu de laatste kans is om zoiets voor elkaar te krijgen. Als dit mislukt, zal die kans nooit meer komen.

Datzelfde zien we in Nederland.
Via de autoradio hoorde ik over een nieuwe poll die als uitslag had: “Hoe meer de mensen over de grondwet weten, hoe meer ze nee stemmen”. 80 of 85 % van de mensen die er voldoende van weten, stemmen NEE. Precies wat we op de Vrijspreker ook al lang hadden geconstateerd.

De conservatieve Die Welt ziet de toekomst met deze EU-Grondwet somber in. Alleen de politici en de wetgevers zullen er flink van profiteren. Alle nationale overheden in Europa werken al slecht. Ze willen steeds meer wetten, steeds meer regelen, meer duidelijkheid, meer controles en de effectiviteit wordt steeds minder. En dat wordt alleen maar erger door alles wat deze grondwet voor hen mogelijk maakt.
Die Welt zegt dat dit alles is behalve democratie. “De verliezers zijn de burgers; die bestaan op het EU-niveau helemaal niet en zullen daar nooit bestaan. Over hen wordt alleen maar gepraat”.

Maar ondertussen zien die politici in Duitsland wel de kans om “hun burgers” de EU-Grondwet op te leggen. En het gevaar zit er in dat door de grote promotie de Nederlandse overheid kans ziet toch nog een groot aantal mensen “ja” te laten stemmen.
Let op hoe zij, vanavond al, het Duitse “ja” zullen bewonderen en als voorbeeld stellen.

Laten we proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen. Laten we onze rug recht houden en de politici vertellen: “Genoeg is Genoeg! Stoppen die zaak en zelfs terugdraaien wat ons de afgelopen jaren ongemerkt is aangedaan. We willen onze soevereiniteit terug!
——————
Wat kunt u DOEN:
-Informeer uw vrienden en kennissen Haal de feiten uit de Vrijspreker Topic EU.
-Wijs hen op de Vrijspreker, op http://www.eunee.nl , op http://www.free-europe.org
-Stuur Vrijsprekerberichten door. [onder andere:
OPROEP, ACTIE ACTIE https://www.vrijspreker.nl/b…
-Vraag promotie materiaal op http://www.eunee.nl

3 REACTIES

  1. P.S. Er moet nog een "rubber stamp" komen van de Bundesrath, maar die stelt helemaal geen moer voor!

  2. Dit is een grondwet voor politici en niet voor de bevolkingen van Europa. Deze zullen steeds minder te vertellen hebben en onze dictators in spe zullen steeds meer macht naar het centrum toetrekken ten koste van de lokale overheden en lidstaten. Dit heeft de Verenigde Staten ook gemerkt sinds de onafhankelijkheidsverklaring in 1776.

    Nu heeft de president van Amerika meer macht dan menige Engelse vorst die toentertijd de Amerikaanse kolonien bestuurde. Er wacht ons een huiveringwekkende toekomst als deze Grondwetnachtmerrie werkelijkheid wordt.

  3. leuke begeleidende foto
    niet alleen domme schapen,

    en ze zijn nog geschoren ook!

Comments are closed.