Een van de meest verhelderende uitzendingen van NETWERK was vanavond over de bewering van onze politici, dat aanvaarden van de EU-Grondwet veel werkgelegenheid, veel banen zou opleveren.
Briljant (of gewone logica?) was de vraag: “Hoeveel banen dan?”

-Laurens Jan Brinkhorst: “Heel veel, maar hoeveel weet ik niet“”
-Henk Kamp:”Duizenden” Hoe weet je dat? Geen antwoord.
-Het Nationaal Planbureau: Geen flauw idee. Daar is geen enkele prognose over gemaakt.
-Schraven, Baas van de WERKGEVERS: “Weet ik veel!” Het is nu stabiel.Maar als je nee zegt, dan denk ik dat het er minder zijn. Hij zegt niet waarom. Dit komt over als iemand die maar wat zegt, maar zelfs niet goed weet wat zijn eigen belang is.
-Lousewies van der Laan, een politica die vroeger wel eens zinnige dingen zei: “Ik weet niet hoeveel nieuwe banen, maar het zal toch wel een stap vooruit zijn”.
Lieve Lousewies, probeer je in het vervolg beter op de feiten te baseren! Ik krijg overigens de indruk dat je langzamerhand begint te ontdekken dat een NEE-stem toch beter is.
Wees flink! Maak geschiedenis en kom daar voor uit. Je politieke loopbaan zal met sprongen vooruit gaan!
-Benschop. (Sorry, nu geen tijd om op te zoeken wie dit is) Maar hij zei iets over economie en sociaal. Desgewenst zoeken we dat nog uit. Met excuses aan “Ben Schop”
-Ronald Plasterk was zoals altijd weer gewoon duidelijk. Hij wist natuurlijk ook niet wat er met de banen gebeurt. Maar hij doorzag wel duidelijk dat al die bovenstaande beweringen van politici “Wanhoopskreten” zijn.
-Geert Wilders: “”Het blijkt dat al die lieden geen enkel argument hebben om hun beweringen te staven. Het is de interne markt die wat doet. Niet deze grondwet. Ik denk dat de Nederlanders dit ook weten en zich niet gek laten maken door deze politici”

Commentaar lijkt me overbodig. Iedereen die kan lezen, zal begrijpen hoe er gezwetst wordt.

4 REACTIES

 1. D.Benschop was de paarse Atzo Nicolai staatssecretaris EU-zaken

 2. Wederom inderdaad gezwets van de bovenste plank. Een ‘grondwet’ veroorzaakt geen banen, maar het huidige voorstel (want het heeft niet het begin van hét kenmerk van een echte grondwet: burgers beschermen) zal deze eerder onzeker maken. De EU zal zich door de beklemmende regelgeving langzaampjes buiten de markt prijzen. Lidstaten zullen tzt de belastingheffingen op elkaar af moeten stemmen en dat is doorgaans niet naar het laagste en lenigste niveau. De Bolkestein-richtlijn is al in een weekmiddel gezet en was het niet Zalm die in 1999 -het jaar voor de euro- de btw alvast vlotjes opschroefde naar 19 procent om het ‘meer in lijn met de overige lidstaten’ te krijgen in plaats van de anderen te bewegen tot verlaging?
  Uit de reeks citaten hierboven is de enige niet-zwetser Geert Wilders, die immers pleit voor de afbouw van de subsidiemachine, minimale overheid en echte vrijheid. http://www.geertwilders.nl/… Maar volgens Mark Steyn wordt het allemaal niets met de EU en kan men aan de overzijde van de oceaan "sit back and watch Europe implode" http://www.suntimes.com/out

 3. Ik heb de uitzending ook gezien. En wat mijn is opgevallen dat men nu doormiddel van voorlichting die nergens is op gebaseert, ja stemmen wilt werven.

  Dit alles maakt het bij mij er niet geloofwaardiger op..
  Nee.. sterker nog.. ik weet nu heel zeker dat ik NEE gaat stemmen.

 4. Ik zag het ook gisteren op tv het is één grote poppenkast daar in Den Haag, echt alles wordt uit de kast gehaald om maar een ja stem te verkrijgen het is echt stuitend om te zien wat er allemaal gebeurt van Verhofstad tot Barosso die dan ook probeert via een uitzending in Zembla de Nederlander probeert te intimideren, Hij waarschuwt de Nederlandse "NEE" stemmer (hij zei het met andere bewoording want hij heeft een hekel aan dat straffende vingertje)
  Nee, het is echt niet te geloven wat onze regering er allemaal voor over heeft om het maar tot een goedkeuring te laten komen.Ik hoop alleen dat de Nederlander zich niet laat verleiden tot deze volksverlakkerij.Voor het geval het nog niet duidelijk was ik stem TEGEN.

  Met vriendelijke groet.

Comments are closed.