De EU “rapid reaction battle groups” (RRG) zullen versterkt worden en ze zullen sneller inzetbaar gemaakt worden. De EU Ministers van oorlog hebben gisteren afgesproken dat besluiten om RRG’s in te zetten binnen 5 genomen zullen worden, en dan moeten de soldaten binnen 10 dagen te plekke zijn. Zelfs 6000 km ver weg.
De beslissingsprocedures in de afzonderlijke landen zullen daaraan worden aangepast.

Het vorig jaar werd afgesproken dat de RRG ingezet konden worden bij unaniem besluit van de lidstaten. De Luxemburgse Minister van Oorlog verklaarde dat “we zijn nu politiek zover dat we dat binnen 5 dagen kunnen beslissen. De afzonderlijke staten moeten dat nu thuis waar maken”.

Duitsland gaat deelnemen aan twee extra RRG. Er zijn nu al 13 van deze groepen die elk bestaan uit 1500 soldaten. De RRG gaan opereren onder de EU-vlag!
Het EU-leger groeit! Straks zijn we nog sterker dan Amerika!

2 REACTIES

  1. Zelfs de afkorting van deze "Mobilmachung" lijkt op Hilers taalgebruik : niet RRG maar "Raeder rollen fuer den Sieg" heette het toen.

  2. [1]
    Historische kennis blijkt bij de Eurocraten ver te zoeken.

Comments are closed.