De beerput van de Euro wordt steeds verder open getrokken. Werd eerst al duidelijk dat het in marmer gebeitelde stabiliteitspact aan gruzelementen is geslagen en Zalm ons allemaal vreselijk bij de bok had gedaan bij het omwisselen van de Gulden, nu blijken de ware inflatiecijfers ook nog eens véél hoger te liggen dan onze corrupte politici ons willen laten geloven.In 2004 is namelijk de geldhoeveelheid (M3) met 6,5% vergroot. In 2002 en 2003 was dat ruim 7%. Dit terwijl in het prachtige stabiliteitspact was afgesproken dat dit niet meer mocht zijn dan 4,5% !!En zie daar de werkelijke reden waarom de boodschappenmandjes-inflatiecijfer-onzin van het CBS niet overeenkomt met wat u en in dagelijks in onze portefullie voelen. Het geld is namelijk gewoon meer dan 20% minder waard geworden sinds de invoering van de Euro. Bedankt Zalm, bedankt Welling en bedankt Duisenberg!Wat is de volgende leugen die wordt achterhaald?

18 REACTIES

 1. De volgende leugen? Nederland is een democratie?

 2. En dat die smerige beroepsleugenaars die "politicus" heten nou eens voor goed ophouden de belastingbetalende burger voor "domme onderdaan" uit te schelden.

 3. Maar een voordeel heeft dit grondwet gedoe wel. Namelijk het wordt heel duidelijk dat onze politici constant de waarheid verdraaien in hun voordeel.
  En ik denk dat over een paar jaar Wouter Bos en Famke Halsema ook commissarissen bij shell zijn.

 4. [2] Racistische fascistische extreem-rechtse ultra linkse communist was het inmiddels al, hoor.

 5. [3]
  Dat lijkt heel waarschijnlijk. Dit soort netwerkjes is trouwens in de zuidelijke lidstaten al lang gebruikelijk. Zo zie je wat een broeinest van corruptie die politiek is.

 6. Reactie op Paul;
  Wouter B. komt van Shell vandaan; dus waarschijnlijk heeft hij daar nog een kluisje;

 7. Ook even ter informatie. Het aantal contante geld (M1) is nog sterker gestegen sinds de invoering van de contante euro, dat is 11% per jaar (bron: ECB). Geen wonder dat de prijsstijgingen gierend omhoog gaan, want de ECB en de Europese centrale banken zijn hier schuldig aan en niet de horeca, OPEC of andere verkopers, wat Balkenende iedereen wil doen geloven.

  Inflatie wordt door één instituut veroorzaakt en dat is de Centrale Bank, in casu de overheid. Niemand anders mag namelijk geld drukken, want dan verdwijnt hij of zij in het cachot wegens valsemunterij.

 8. [8] Dus hoe hoog is dan effectief de inflatie geweest Albert als je M1 en M3 hierin betrekt?

 9. Is er ergens een duidelijk artikel waarin alle M’s op een rijtje staan? En waar komen die gegevens vandaan, publiceert de ECB die?
  En is een eventuele publicatie wellicht de goede reden dat de euro sinds gisteren aan het zakken is ipv het franse nee die van "de media" de schuld krijgt?

 10. Balkenende gaat straks zeggen: En als u ons niet steunt leren we het kabinet nog zakkenrollen ook.

 11. [12] Waarom zakkenrollen als ze al decennia effectief aan afpersing doen?

 12. [13] dit naar aanleiding van die reclamespot over blindegeleidehonden

 13. [13] dit naar aanleiding van die reclamespot over blindegeleidehonden

 14. [9] [10] Het beste is om de ECB-webstek te bezoeken op pag. 93 en 94 (M1 en M3).

  Dat is:

  http://www.ecb.int/pub/pdf/

  Dit geeft gewoon aan dat de fiatgeldsluizen zijn opengezet. Dus niets ‘prijsstabiliteit’, maar verdere (toekomstige) prijsstijgingen.

  Een goed artikel is ook die van Don Stott over het karakter van de Euro op

  http://www.gold-eagle.com/g

Comments are closed.