Hoewel we het niet altijd met Geert Wilders eens zijn *), moeten we toegeven dat hij bij het promoten van de NEE-campagne hele goede dingen doet.
Hij stelt onder andere de leugens van politici, waaronder Jan Peter Balkenende, openlijk aan de kaak, en openbaart dat Jozias van Aartsen kennelijk bang is om met hem in debat te gaan.

Hier volgen enkele van zijn teksten:

Wilders dringt, net als wij, ook aan om te werken voor een hoge opkomst:
Cruciaal is nu: een hoge opkomst.
“Het zou ontzettend helpen als iedereen vijf mensen vindt en die mensen ‘adopteert’ om ook tegen Europese Grondwet te stemmen. U moet er dan voor zorgen dat die vijf mensen ook daadwerkelijk gaan stemmen. Dat zou enorm helpen!”

“Het is niet alleen belangrijk dat de Europese Grondwet wordt verworpen maar ook dat er een grote opkomst zal zijn. Hoe hoger de opkomst en hoe meer tegenstemmers hoe moeilijker de regering om de uitslag heen kan. Er zijn steeds meer geluiden dat de regering een Plan B heeft, een schijnbare verandering van de Grondwet die dan gepresenteerd wordt als een enorme verbetering. Dat moeten we samen verhinderen.
Minister Bot roept op vooral niet te gaan stemmen en Wouter Bos vraagt om een nieuw referendum over anderhalf jaar als de Nederlandse bevolking op 1 juni nee zegt tegen de Europese Grondwet.
De Haagse kliek neemt de kiezers dus niet serieus. Reden te meer om massaal NEE te gaan stemmen tegen de Europese Grondwet!
. Ik ben de afgelopen weken uitgenodigd voor debatten bij onder andere Netwerk en TweeVandaag. Daar zou ik dan de degens kruisen met Van Aartsen. Maar steeds kreeg ik van de organisatie te horen: “Van Aartsen weigert met u in debat te gaan. Daarom komt hij niet”

“Het kabinet, met de minister-president voorop, vertellen veel halve waarheden over de Europese Grondwet. Dat is oneerlijk. Om dit nog eens goed neer te zetten heb ik een artikel geschreven op de opiniepagina van de Volkskrant van vandaag. U kunt dat hier lezen.
http://www.geertwilders.nl/…

In dit artikel belicht Wilders onder andere de volksverlakkerij van de “gele kaart” die niets betekent, en de fopspeen van het zogenaamde “burgerinitiatief”

—————————————————————-
*) Een libertarische visie betreffende het programma van Wilders kunt u lezen in het artikel: “Wat Wil Wilders”:
https://www.vrijspreker.nl/b…
—————————————————————-

10 REACTIES

 1. Wilders was op 19 mei bij De Rode Doos op visite in NoVa.
  (http://www.novatv.nl/index….)

  Het was opmerkelijk hoe netjes en correct hij bleef bij alle interrupties, verdachtmakingen en insinuaties van Miss Polak.

  Het leukste: Aan het einde van het gesprek zegt Wilders tegen obscure Clairy: "…Ik hoop ook, dat U NEE gaat stemmen op 1 juni, als ik zo vrij mag zijn".

  Toppie!! 🙂

 2. Wilders is echt goed. Ook zoals hij veel vuilspuwerij bij [dacht destijds] Witteman afdeed: "Ik ken de heer Bos als een respectabel persoon en kan me niet voorstellen dat hij zoiets gezegd zou hebben".

  Fortuyn was keihard in de tegenaanval gegaan, op het banale af; dat heeft hem destijds misschien wel publiciteit opgeleverd maar ook zo’n kop gekost.

 3. [1] Ik vond het schandalig hoe dhr.Wilders daar behandelt is,Heel slecht van Nova ik vondt het dan ook geen onafhankelijk intervieuw.

 4. [4] Precies, we mochten willen dat ze de progressieve politiek(e) correcte gemeente ook zo benaderden. Witteman en Pauw komen meestal ook niet verder dan 1 kritische originele onverwahcte vraag (wat gewoon te weinig is om politici te testen).

  Echter vond ik de behandeling van Wilders niet schandalig maar juist erg terecht kritisch. Velen zouden door het ijs zijn gezakt. Wilders, echter kwam er alleen maar geloofwaardiger en sterker uit, hij kwam geen moment in de problemen wat het positiever worden van zijn imago (voor de mensen die nog twijfelen of ze hem moeten demoniseren of positief moeten banderen) alleen maar momentum geeft.

 5. [5] Dat klopt wel wat je zegt alleen is mij altijd geleerd (opvoeding)dat je mensen eerst uit laat praten en niet steeds in de rede dient te vallen,Daar heeft mevr. Polak te weinig van meegkregen denk ik zo.

 6. [6]
  Goede manieren schijnen sinds de usurpatie van het publieke net door de rooie rakkers (voorlopig ?) van de treurbuis verdwenen. Ik zie nauwelijks journalisten / presentatoren, die dat fatsoen opbrengen.

 7. [7]
  Ja, het wordt je meestal evenmin toegestaan je interviewer om het woord te verzoeken, als die je in de reden gevallen is. Zo’n presentator/-trice corrigeren is helemaal uit den boze in die mediacultuur.

 8. [5]
  Kritische vragen bieden juist de kans om te laten zien dat je een goed verhaal hebt. Antwoorden op moeilijke vragen tonen meer dan antwoorden op makkelijke vragen. Het publiek blijft ook niet zo gauw met een ja-maar-gevoel zitten.

 9. wilders tast uw zakken vol
  hij is de gekontroleerde oppositie
  hij is een onzichtbaar aanhangsel
  van balkenende
  pim daarentegen was een reéel gevaar

Comments are closed.