Hoewel je er om kunt lachen, is datgene wat er op dit ogenblik in Nederland en de EU gebeurt, in feite een diepe schande. Geen wonder dat uit het laatste NIPO onderzoek blijkt dat het vertrouwen in de overheid gedaald is tot een historisch dieptepunt van 19 %.

Na de tweede wereldoorlog waren Europese landen ervan overtuigd dat samenwerken beter is dan oorlog. Er kwam samenwerking vooral op economisch gebied. Benelux, Europese Gemeenschap voor Kolen (EGKS) en de EEG. Maar toen de politici de kans zagen om daar een politieke Unie van te maken, begon het mis te lopen: De EU!

Zoals Wouter Bos en Jozias van Aartsen gisteren echter bekenden, hebben de politici zich niets van de burgers aangetrokken. De ene wet na de andere werd tot stand gebracht. Er moest een eenheidsmunt komen, want die zou de burgers het gevoel geven van: “één Europa”. Velen waren sceptisch, maar de euro werd het volk de strot afgeduwd. Met veel poeha garanties. “In marmer gebeiteld” werd verzekerd.
We weten nu dat dat marmer meer op zeep lijkt. De stabiliteitsgarantie stelt nu, al na drie jaar, niet zo erg veel meer voor.
Bij de inwisseling zijn er minimaal dingen “verzwegen”. Zelfs voorstander Wouter Bos bevestigde dat. Maar handig, wordt dit verzwijgen nu verdoezeld door moeilijke redeneringen dat “Nederland” (Nederland, niet u of ik) er wel niet slechter op geworden is. Welnu ik wel! De euro heeft dus wel degelijk iets te maken over wat we stemmen. Ook al staat hij niet in de lettertjes van deze grondwet. De euro is een voorbeeld en een bewijs hoe die EU werkt en gaat werken.

Maar uiteraard zijn de politici niet verzadigd. Ze zien nu een volgende mogelijkheid door een grondwet voor alle 25+ staten aan de burgers op te dringen. De meeste landen vragen ook nu weer niet om een specifieke goedkeuring van de burgers en bepalen gewoon onderling dat het concept wordt aangenomen.
Nederland (en nog enkele landen) houden een referendum.

Aanvankelijk dacht overheid en haar politieke aanhangers dat het een koud kunstje was. De burgers slikten toch al jaren alles. De burgers waren ondertussen zo mak geworden, zo indolent dat ze ook nu wel weer alles zouden slikken. Er kwam dus een referendum. En daar moet dan iedereen JA op zeggen. Dan heb je bovendien het voordeel dat als er later kritiek komt, dat je dan kunt zeggen dat de mensen er zelf voor hebben gekozen.

Toen bleek dat de Nederlandse burgers nog niet helemaal gek en ingeslapen waren. Na 40 jaar nergens om gevraagd te zijn, en na al die betutteling uit Brussel (en Den Haag), zagen een aantal personen dat er nu toch een grens bereikt is en dat zich nu een kans voordoet om “STOP” te zeggen. Om TEGEN te stemmen.

Dat hadden de ambitieuze politici niet verwacht. En toen begonnen ze met twijfelachtige acties.
Eerst deelden ze een (onleesbare) GRONDWETKRANT rond. Daarna een samenvatting gemaakt door de onafhankelijke referendumcommissie, die door de regering zelf was benoemd. Toen daar te duidelijk in stond dat de EU grondwet (en wetten) boven de Nederlandse gaan, kwam er een nieuw folder. Dat ziet er aan de buitenkant precies uit als dat van de referendumcommissie, maar binnenin zijn de kaders waarin de overmacht van de EU stond, stiekem verdwenen.
Gelukkig voor het kabinet dat dat bijna niemand opgevallen is. (Niemand leest die dingen immers). Maar het is wel stiekeme zwendel! Vraag blijf of dat nieuwe folder nu door de Regering of door die Commissie is verspreid. In ieder geval staan in dat tweede folder niet meer de namen van de Commissieleden!! Vreemd?

Dat die “ondergeschiktheid” van de eigen grondwet aan de burgers verborgen gehouden is, of dat het zo vaag was dat de burgers zich dat niet hebben gerealiseerd, wordt nu gebruikt als argument dat “dit al lang zo was”. Maar terecht komt de burger hier tegen in opstand.

Ondertussen hebben de politici ook nog een nieuwe geldlade opengetrokken en gaan ze een EXTRA 3,5 miljoen euro van uw belastinggeld besteden aan Reclame. Folders en Radio- en TV-spots.
De Nederlandse regering is afgedaald van het niveau van “voorlichting” naar het niveau van “reclame” maken voor haar eigen doeleinden. Want let wel: deze grondwet is duidelijk in het belang van de politici. Niet in het belang van de vrije mens!

Het hele kabinet en alle gelijkgezinde politici worden nu ingezet om hel en verdoemenis te gaan preken. Mensen, je moet wel JA stemmen, want als je NEE stemt komt er oorlog (Donner), komen er weer concentratiekampen (Balkenende), dan wordt Nederland het asielafvoerputje van Europa (Verdonk) dan gaat het licht uit (Brinkhorst), en dan gaat onze economie naar de knoppen (Bot).
(Net alsof onze economie in Europa gemaakt wordt. Onze economie maken we zelf! En in de rest van de wereld kopen ze alleen maar onze producten!)

Een CDA EU-voorstander (Eerste Kamerlid René van der Linden) begint nu al vanuit Warschau te poneren dat de tegenstanders gevaarlijk bezig zijn. Zij vormen in zijn ogen een gevaar voor de maatschappij. Nog een stap verder en de tegenstanders krijgen een spreekverbod!

Ook de directeur van de Nederlandse Bank wordt ingeschakeld om te vertellen dat de economie bij een JA stem van Nederlanders gevaar loopt. Waarom is mij nu nog een raadsel. En de EU-topman, Barosso, heeft datzelfde in Frankrijk verteld.
Barosso is nu gevraagd (door Jan Peter ?) *) om dat ook hier aan ons te komen vertellen! Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil er zich graag mee bemoeien! En zo gaat het door en door. Er staat ons nog meer te wachten.

Herinnert u zich dat diezelfde lieden nog geen tien dagen geleden zaten te beweren dat we rustig voor de grondwet konden kiezen, “want er verandert toch bijna niets”?
Beste mensen, je hoeft alleen maar goed te luisteren wat die politici zeggen, en je rent hard om NEE te stemmen.
Gelooft u de politici die zelf verantwoordelijk zijn voor de toestand waarin we nu zitten, en die nu zeggen: “Ja het is allemaal niet goed, maar als je nu JA stemt, dan wordt alles beter?

Het zal blijken dat niet alle Nederlanders al helemaal in slaap gesust, en indolent zijn. Zij zullen de kans die er nu eenmalig is, benutten. Zij zullen er voor zorgen dat Nederland een vrij land blijft, zijn eigen soevereiniteit weer terug haalt, en zijn eigen economie gaat opbouwen.
—————— ————————–
*) Hoe knap die man kan draaien, blijkt uit zinsnede van EUobserver:
“Mr Barroso also accused those who claim that the constitution is “a political programme” of “intellectual dishonesty”. “The Constitution is neither social, nor liberal. It is not a governmental programme.
It is a document which allows the different majorities to have certain policies”, he said.

6 REACTIES

 1. Inderdaad Hubert, het is verschrikkelijk allemaal wat er nu gebeurt. Het ene dreigement na het andere krijgen we te verwerken. Nog even en de Tegen-stemmers worden allemaal monddood gemaakt. Hebben we dit niet eens eerder meegemaakt zo’n 60 jaar geleden. Iedereen ziet het nu de politici denken alleen maar aan hun eigen carriere en gezichtsverlies in plaats van aan het belang van de Nederlandse burger. Ik stem dus ook TEGEN

 2. [1] Het grappige is dat de politici zichzelf monddood maken.

  Artikel 5 lid 2 stelt onomwonden dat "…De lidstaten vergemakkelijken de vervulling van de taak van de Unie en onthouden zich van alle maatregelen die de verwezenlijking van de doelstellingen van de Unie in gevaar kunnen brengen."

  Kortom, politici mogen straks geen wet meer aannemen die tegen de "doelstellingen" van de unie zou kunnen indruisen.
  Die doelstellingen zijn heel breed, en worden in Brussel bepaald. Dus uiteindelijk mogen politici niks meer doen tegen de EU of Brussel. Triest.

 3. [2] Jazeker en bewust zo vaag mogelijk gehouden, want dan behoudt de Unie zich voor om vrijwel alles op termijn tot zich te nemen en dan is Nederland officieel een provincie geworden die alleen maar de wetten moet gaan uitvoeren die door de Brusselse bureaucratie zijn gemaakt. Diep droevig.

 4. Het is toch opmerkelijk (od misschien niet) dat je vrijwel dezelfde angstreflexen bij de Haagse politici hoort en ziet opborrelen als die ten tijde van Fortuyn. Zelfs Kok is van stal gehaald om de parallel te vervolmaken.
  De politici doen wederom uit angst voor de vrije mening van de kiezer hun uiterste best die kiezer belachelijk te maken. Dit kan slechts tot één conclusie leiden: wees tegen alles waar politici zich gezamenlijk en arrogant vóór uitspreken, de Europese democratie bestaat niet en de Nederlandse politiek is blijkbaar op het einde van haar Latijn.

 5. Prima artikel. Nagelt de quislings allemaal aan de schandpaal.
  Maar één ding Hub (ik weet, hoe druk je het hebt). Je schrijft:
  "Ook de directeur van de Nederlandse Bank wordt ingeschakeld om te vertellen dat de economie bij een JA stem van Nederlanders gevaar loopt."

  Dat JA zal toch NEE moeten zijn, denk ik.

 6. Als er gedreigd wordt dat een ‘nee’ zeer nadelig voor onze economie is, betekent dit dat we een economische boycot van de eu kunnen verwachten als we ‘nee’ stemmen?
  Dit zou dan toch een bewijs zijn van het autoritaire karakter van de eu.
  En een reden te meer om ‘nee’ te zeggen.

Comments are closed.