In de gemeente Zoetermeer is het voortaan verboden, om tussen tussen tien uur ’s avonds en zes uur ’s morgens, in bezit te zijn van een zaklamp. Ook een koevoet of (touw-)ladder of ander inbrekers-gereedschap is verboden.

Althans, als het aan burgemeester Waaijer ligt. Hij heeft daartoe een voorstel bij de raad ingediend om de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen.

Dit is werkelijk geniaal!! Ontneem de boeven hun materiaal, en het aantal inbraken zal spectaculair dalen!

Hij lijkt me wenselijk om ook de volgende zaken te verbieden, zodat de criminaliteit nog verder kan worden teruggedrongen:

Alle soorten van gereedschappen. Dit voorkomt schaaf-, snij- en steekwonden, pogingen tot doodslag met hamers en bijlen of poging tot inbraak.
Kandelaars en kaarsen. Kaarsen kunnen namelijk zeer brandgevaarlijk zijn, vooral wanneer ze aangestoken worden, en kandelaars zijn een bekend moordwapen. (u weet nog wel: Mrs. Brown in de Living-room met de Kandelaar)
Alle brandstoffen en flessen. Een Molotov-coctail is zo gemaakt en je kunt ook hier beter voorkomen dan genezen.
Suikers, Eiwitten en vetten. Deze stoffen hebben bewezen een negatieve invloed op de volksgezondheid te hebben. Vanzelfsprekend in dat kader, worden ook gevaarlijke activiteiten als sporten, werken, recreëren, fietsen en autorijden verboden.
Het gesproken of geschreven woord. Ook hiervan is inmiddels bekend dat dit ernstige emotionele schade aan derden kan toebrengen, en dient derhalve niet meer getolereerd te worden.

Hier moet ik stoppen. Je moet natuurlijk nooit te veel verbeteringen ineens doorvoeren.

Het is spijtig dat de lintjesregen al weer voorbij gewaaid is, want deze burgervader zorgt als een moeder voor ons! Grandioos meneer Waaijer! Mensen zoals u houden het land tenminste nog een beetje draaiende!

5 REACTIES

 1. Er is een arrest, "beknelde bestuurders" genaamd. Ik stel voor, dat beknelde burgers tegen een dergelijke APV in verzet komen.

 2. Je bent de Bic ballpoints nog vergeten. Daar kan je volgens het OM ook iemand mee vermoorden.

 3. Badkamers en keukens zijn sowieso gevaarlijke plaatsen. Ook sterven veel mensen in een bed of lopen er gevaarlijke ziektes op. Ondingen zijn het, die bedden.
  Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de overheid toestaat dat mensen in afgesloten ruimtes wonen, afgeschermd voor controle van buitenaf.
  Die woningeigenaren moeten maar eens flink belast worden als eigenaar: dat zal ze leren! En om het gebruik van de woning te ontmoedigen wordt een gebruikersbelasting geheven. Over een gevaarlijke-stoffentoeslag voor de woninggebruiker wordt nog nagedacht.

 4. [3]
  En dan heb je nog al dat radon-gas dat uit kruipruimtes komt en de afgesloten woning niet kan verlaten, waardoor mensen longkanker kunnen krijgen. Voortaan moet minstens 1 gevel van het huis open zijn. 😉

 5. Uit recent onderzoek is gebleken dat ongelukken in 99,99% ontstaan wanneer mensen in beweging zijn. Daarom is het effident van belang om d.m.v GPS iedere burger per gelopen meter te belasten met het bedrag 2,50

Comments are closed.