De meisjes en jongens van GroenLinks doen er werkelijk alles aan om de Nederlander alsnog ervan te overtuigen dat zijn op 1 juni a.s. Nederland moeten opheffen middels een ‘Ja’ voor de grondwet-die-geen-grondwet-genoemd-mag-worden. Zo hebben alle parlementariërs en euro-parlementariërs vrijaf genomen om toch eens direct met u, de kiezer, te gaan praten.

Zo kondigt een persbericht van Groenlinks tenminste aan:

“Aanstaande woensdag is het referendum over de Europese Grondwet. Weet u het al? Twijfelt u? Zit een bepaald grondwetsartikel u dwars? Spookt Frankrijk door uw hoofd? Bel met onze Kamerleden en Europarlementariërs!

Verbeteren we Europa of laten we het zo? GroenLinks kiest voor eerste. Wat doet u woensdag 1 juni? ‘Ja, maar’ of ‘nee, tenzij’ is in het stemhokje geen optie. Maar u kunt uw twijfels, vreugde of bezwaren wel laten blijken aan onze Tweede Kamerleden en europarlementariërs. Ze zitten voor u klaar op dinsdagavond 31 mei tussen 18.30 tot 20.00 uur op telefoonnummer 0900-1240001 (10 cent per minuut).”

Het was waarschijnlijk verstandiger geweest als onze linkse vrinden in een iets eerder stadium hun oren te luister hadden gelegd bij het gewone kiezersgepeupel in plaats van vanonder de Haagse Kaasstolp te bepalen wat goed is voor ons. Maar het is een begin.

Een heel klein begin wel te verstaan. Op de valreep hebben de groene-regenten anderhalf uur tijd voor u en u moet er nog voor betalen ook!

3 REACTIES

 1. blijkbaar hebben ze echt een omgekeerde denkwereld: wij betalen hen toch al jaren? Moeten we ze ook betalen om henm te mogen betalen?
  Wel creatief en aangezien het libertarisme veel meer zinvols biedt, zullen wij dan ook maar zo’n lijn voor ¤ 20 per minuut openen?
  of toch maar gewoon iedereen op vrijspreker.nl wijzen?

 2. "Zo hebben alle parlementariërs en euro-parlementariërs vrijaf genomen om toch eens direct met u, de kiezer, te gaan praten."

  Vrijaf genomen? Daar geloof ik helemaal niks van. Dat zijn gewoon overuren die ze gaan compenseren.

  Bovendien zou ‘praten met het volk’, nou net een van de weinige bezigheden zijn waar ze al jaren dik voor betaald worden.

 3. [2]
  Nou ja, bij wijze van spreken dan: vrijaf nemen van het-vrijgesteld-zijn, is wat gewone stervelingen als jij "overwerken" noemen. 😉

Comments are closed.