Als Job Cohen gisteren naar Larry King heeft gekeken, weet hij hoe het probleem met de Marokkaanse potenrammers kan worden opgelost. Gondoleezza Rice, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken legde daar haarfijn uit hoe je zoiets aanpakt.

Iedereen moet gewoon het recht hebben om een wapen te bezitten. Dat recht is volgens Rice net zo belangrijk als het recht op vrije meningsuiting en vrijheid van godsdienst.

Rice’s vader heeft zich in de jaren 60 met succes verdedigd tegen blanke racisten, door gebruik te maken van zijn burgerrecht om zichzelf te verdedigen met vuurwapens.

Een prima oplossing voor losgeslagen Marokkaanse potenrammers! Richt je kanon op zo’n etterbak en zeg net als Schmutzige Harry: Go ahead, make my day!

That’ll teach ‘em!

146 REACTIES

 1. Inderdaad, dat is de enige manier om de misdaad aan te pakken. Aan lokale politici, politiemensen, justitie heb je niets. Deze Marokkaanse boeven zijn wel zo laf om als gangs op te treden. Individueel zoeken ze alleen maar slachtoffers onder vrouwen en zwakkeren, want anders zouden ze wel eens in elkaar gerost worden en daar passen ze voor.

 2. Er luidt een oud-Hollands spreekwoord
  die zegt :waar marokanen zijn daar is vuur ! zo leer je nog es wat van je ouwe lui !

 3. Bovendien is het fysiek onmogelijk dat de politie iedereen beschermen kan. Politie kan niet altijd overal ter plaatse zijn.
  Een locale aanval moet je lokaal kunnen verdedigen.

 4. De wapen wetgeving in de VS is precies de reden dat de VS de vlucht plaats gaat worden voor iedereen die niet binnen 20 a 30 jaar onder de shiara wil leven.

  Europa is ontwapend en dus een gemakkelijk slachtoffer voor de moslim horden van de toekomst

 5. Hé Cato,
  ik ben hier ook zo zat; is het een idee om je bevindingen op de vrijspreker te zetten: zeg maar welke exils-ballingschapsoorden wel geschikt zijn welke minder; VS, Nieuw-Zeeland, Ierland, New Hampshire, Suriname, Guernsey, Noorwegen, Ver. Emiraten etc….dat we een soort parameter ontwikkelen voor hoe het gesteld is met individuele vrijheid, economische vrijheid, mate van overheidsbemoeinis en uiteraard toelatingsbeperkingen (green card).

 6. [5] Free Willy ik woon nog niet buiten de Euro zone maar begin er stevig over te denken. Zie ook mijn reacties bij de andere onderwerpen.

 7. …, namelijk dat de burgers zelf in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun persoon. Zij dienen dan ook naar vermogen maatregelen te nemen om zich te beveiligen tegen daadwerkelijke of mogelijke aantasting daarvan.

  (‘ De veiligheid en de beveiliging van Pim Fortuyn’, 2002, hoofdstuk 12, par. 2,
  http://www.justitie.nl/imag…)

 8. Job Cohen wil vooral dat wij met z’n alleen in de Moskee om de hoek elkaar gaan zitten knuffelen om de zegeningen van zijn multikulti natte droom te leren kennen. Als Job Cohen ooit een groep Amsterdammers toestemming geeft om zich legaal te bewapenen, dan zal het om Moslims gaan die zich moeten verdedigen tegen het vermeende racisme en islamofobie onder de rest van de bevolking. Die kerel is al heel ver heen…

 9. Ik heb het idee dat deze hele discussie alléén maar over criminele Marokkanen gaat. Het recht op zelfverdediging zou je moeten hebben t.o.v. ALLE criminelen.
  Het maakt toch geen verschil of je nu door een Marokkaanse, een Nederlandse, of wie dan ook wordt aangerand, bestolen, enz.!

 10. [9]

  nee, alleen ZIJN de criminelen heel vaak marokanen. dus vandaar dat dezen ook vaak onderwerp zijn van discussies betreffende criminaliteit.

  [2]

  daar waar marokanen zijn is criminaliteit en/of anti-westerse activiteiten en/of worden er uitkeringen genoten. kortom, liever kwijt dan rijk dat hele zootje rifapen.

 11. [5] Cato, daar is al iets aan gedaan op die Economic Freedom indicator.
  Dat zou je er in kunnen verwerken.

  Als jij er voor voelt om dat project op te zetten, wil ik graag onderzoeken hoe we dat via de vrijspreker kunnen promoten.
  Heb je daar ideeen voor?
  Je kunt me daarvoor ook bereiken op de@vrijspreker.nl

 12. [7] "namelijk dat de burgers zelf in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun persoon. Zij dienen dan ook naar vermogen maatregelen te nemen om zich te beveiligen tegen daadwerkelijke of mogelijke aantasting daarvan."

  Juist. En is het dan niet immoreel dat de overheid jou verbiedt om de middelen te gebruiken waarmee je jezelf kunt beschermen?

 13. [1] Karel:"Deze Marokkaanse boeven zijn wel zo laf om als gangs op te treden."

  Interessant gegeven. Karel heb jij gegevens dat "Nederlandse boeven" veel "heldhaftiger" zijn?

 14. met dank aan de sociaal-democratie.

  niet alleen het gebruik van deze middelen is verboden, zelfs het bezit ervan zal je worden nagdragen. Hieruit spreekt slechts angst voor de denkende mens. [12]

 15. Ik betwijfel of vrij wapenbezit een oplossing is. In Amerika is dit in veel staten al het geval, en het aantal doden door vuurwapens is daar hoger dan waar dan ook. Zo heb ik liever geen vuurwapens hoor, want waar die dingen zijn worden ze gebruikt… en niet alleen ter verdediging!

 16. [15] Waar het om gaat, Tycho, is of jij jezelf als vrij mens mag verdedigen tegen iemand die jou of jouw bezit aanvalt.
  Als dat niet mag, heb je gelijk.
  Als dat wel mag, dan mag ik je niet de middelen om jezelf te verdedigen afnemen of verbieden.

  Overigens blijkt uit allerlei onderzoeken dat er MINDER misdaad is in de staten waar wapenbezit wel is toegestaan!

 17. Misbruik kan altijd, met alles. Ook met een schaar of een broodmes.
  Ik vond die stukjes over vrij wapenbezit vanwege het recht zichzelf te verdedigen echte eye-openers. Zeker nu de politie ook steeds minder mogelijkheden heeft gekregen om gezag uit te oefenen.
  En mevrouw Condoleezza Nice, daar kun je best iets van aannemen.

 18. @Tycho

  Da’s een kul-argument, net zoals dat zwaarder straffen niet zou helpen, omdat in Amerika die gevangenissen zo verschrikkelijk vol zitten.

  Nee, hier lopen ze gewoon rond. Het is geen geheim dat een kleine groep recidividisten het merendeel van de misdaad veroorzaakt.

  Ooit wel ’s een agent vingerafdrukken zien neme bij een woninginbraak of autoinbraak? Als ze al iemand kunnen pakken is het op heterdaad, en anders niet.

 19. Mijns inziens is de discussie over deze zaak tussen sommige commentatoren tot een onaanvaardbaar niveau afgegleden.
  Stereotypen zoals "zootje rifapen" zijn niet acceptabel.
  Ik heb gedurende een periode van meer dan dertig jaar Marokko talloze keren bezocht en er zelden iets anders dan aangename ervaringen gehad met een gastvrij volk. Ik ben daar nooit met enige vorm van criminaliteit geconfronteerd.
  In de grote steden in Nederland is meer dan de helft van de Marokkanen in de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar met de politie in aanraking geweest, een groot percentage daarvan zelfs herhaaldelijk. Nederland heeft het echter aan zichzelf te danken, dat deze criminele elementen niet uit het land verwijderd zijn. Vele Nederlanders worden daar dagelijks het slachtoffer van.
  Het is echter principieel onjuist op de onjuiste reacties van de Nederlndse overheid tegenover criminele personen, alle Marokkanen in Nederland aan te spreken.
  Het zou ons Nederlanders immers ook onaangenaam zijn, als wij in een bepaald land en masse als een stel criminele kaaskoppen getypeerd zouden worden, nadat een groep voetbalvandalen ergens een zaak kort en klein geslagen heeft of een groep " toeristen" zich op beestachtige wijze in taveernes en andere gelegenheden gedragen heeft, zoals in de zomer ieder weekeinde gebeurt in het oosten van Kreta en bepaalde andere Griekse eilanden.
  Ik ben hier tijdens mijn frequente bezoeken aan het eiland Kreta nog nimmer op aangesproken. Kortom : generalisaties kunnen beter vermeden worden.

 20. [19] Uitstekend punt!! Volledig mee eens!

  Wanneer wij zelf als individuele mensen behandeld willen worden en niet als kudde, dan pas het ons ook, om anderen niet als groep te zien, maar als mens!

 21. [19]

  gelul.

  meer dan de helft van marokanen van 15 tot 25 zeg je zelf al notabene. nou dan mag je gerust generaliseren dacht ik. bovendien is er ook nog een categorie marokanen wat nog niet gepakt is maar wel actief crimineel bezig is. plus de categorie marokanen die buiten deze leeftijdgrenzen valt en dus niet meegerekend wordt.

  en die aangename ervaringen van jou lap ik ook aan m’n laars want ik ken ook mensen die in marokko zijn geweest en die hebben niet zulke ‘aangename ervaringen’, maar hanteren eerder termen als ’teringvolk’ na hun aanvankelijke enthousiasme voor hun reis naar marokko. m.a.w. dat is subjectief. waar het om gaat is dat nederland ongelooflijk veel last heeft (en niks anders dan dat) van het feit dat er hier honderdduizenden marokanen wonen. nederland heeft overigens ook veel last van andere ‘etnische minderheden’ (zoals ze eind jaren ’70 eufemistisch genoemd werden in plaats van gewoon gastarbeiders of buitenlanders)

  en DAT is pas ‘onaanvaardbaar’.

 22. [21] Vlad Tepes: "gelul."

  Dat is nu het beste rationele argument dat ik in maanden heb gehoord!
  Daarmee bewijs je je stelling zodanig dat niemand er iets tegen in kan brengen.
  Knap hoor!

 23. [22]

  wie zeg dat ik iets bewijs, of wil bewijzen?

  de een heeft ‘aangename ervaringen’ met het ‘hooggecultiveerde’ marokaanse volk en de ander bepaald niet. is dat zo moeilijk te snappen?

  wat echter wel degelijk objectief is vast te stellen is dat nederland zonder honderdduizenden marokanen beter af zou zijn geweest, op elk vlak, en daar krijg jij geen speld tussen.

 24. Moge de amerikanen hun wapens gebruiken om zoals ze deden in 1776, hun tyrannieke, collectivistische regering
  waar deze verraderlijke mevrouw Rice deel van uitmaakt, weg te knallen.

  Groetz,

  Cincinnatus

 25. Recht op zelfverdediging en en recht op verdediging van have en goed is nog steeds ver te zoeken in Nederland…

 26. Aan alle haatzaaiers op dit forum;
  Naar mijn idee is deze site ervoor om oplossingen te zoeken, geen problemen te maken.
  Aan alles mensen die slechte woorden hebben over de Marrokaanse medemens; ga lekker naar nieuwrechts.nl of een dergelijke site als je echt zulke belabberde, totaal niet onderbouwde opmerkingen wil maken. Vraag je jezelf nou eens eerlijk af of je serieus gelooft dat de agressie samen met marokkanen gaan en vise versa idem ditto. En daarbij moet je jezelf afvragen of het legaliseren van het dragen van een wapen ter ‘verdediging’ het echt veiliger zal maken in Nederland. Kijk potverdorie eens naar Amerika, is het daar veiliger doordat je een wapen op zak mag hebben? Leer je je eens te verdedigen met woorden, stelletje mietjes!
  Als jullie nou eens wat meer bezig hielden met het verspreiden van liefde, dan met het verspreiden van haat, zal de wereld er toch beter uit zien, niet? Ga toch es lekker masturberen, als je je agressie niet anders kwijt kan.

  A salaam a leikum en liefde aan alle mensen

  Bob

 27. [16] Trouwens, intressant hub, die onderzoeken… Heb je ze gelezen? waar kan ik die onderzoeken vinden? Of heb je teveel de Libelle gelezen….

  Bob

 28. Ik wil als laatste ook nog even iets kwijt over de inburgering en dergelijke.
  Ik ben Nederland en schaam mij diep over het feit dat een hele tijd geleden een aantal olijke nederlandsche zeevaarders met de VOC naar Indonesië vertrok. Daar deden zij niets dan het negeren van de waarden, normen en de cultuur van de Indonesische bevolking.
  Sterker nog, zij zorgden er wel even voor dat die domme natives maar wat beschaafder ging worden. Dus werd het kaptialisme daar ook ingevoerd. Slavernij is door mijn voorouders zo’n 350 jaar uitgevoerd. En men keek raar op dat ze daarna hun land uitgejaagd werden. Tot op heden is er nooit officieel een excuus aangeboden aan iedereen die door de Nederlanders werden onderdrukt. Bij deze wil ik mijn diepste verontschuldigingen aanbieden.
  Mijn punt?
  Denk nou eens na waar jullie het over hebben!
  Wij hebben allen bloed aan onze handen en wat wij daar hebben gedaan is in geen verre verte te vergelijken wat ‘de marrokaan’ ons Nederlanders ‘aandoen’.

  Vrede aan één ieder

  Bob

 29. [28]
  Deze Nederlander schaamt zich niet voor zaken die hij niet gedaan heeft. Ik heb geen Indonesiërs onderdrukt, ik ben zelfs ver na de onafhankelijkheid geboren. Als jij excuses wilt aanbieden aan de achter-achter-kleinkinderen van mensen die tot de minderheid van Indonesiërs behoorden die zelfs überhaupt iets te maken hadden met Nederlanders, ga je gang, maar ik voel me daar als onschuldige niet toe geroepen, en zou me ook beledigd voelen als bijv. Balkenende dat namens alle Nederlanders zou doen. Of dat Schröder namens alle Duitsers blijft dwepen met "hun" schuld. Zelfs als Balkenende excuses zou aanbieden namens de echte daders, dan is dat een wassen neus, want de daders leven grotendeels niet meer en hebben zelf geen enkel excuus aangeboden. En de (overleden) slachtoffers hebben daar helemaal geen moer aan.
  Overigens ben ik het met je eens dat op dit forum uitspraken worden gedaan die meer in de extreem-rechtse hoek thuishoren. Maar zij maken zich schuldig aan dezelfde fout als jij nu: generaliseren. Dat er specifieke Nederlanders waren die misdaden hebben gepleegd tegen specifieke Indonesiërs, maakt nog niet alle Nederlanders daders en alle Indonesiërs slachtoffer. Zo zijn er ook Marokkaanse criminelen, onschuldigen en slachtoffers. Dat de criminele Marokkanen worden gestraft, net zoals de criminele autochtonen, lijkt me vanzelfsprekend. Het verdere geouwehoer van sommigen op dit forum die er kennelijk een soort van superioriteitsorgasme van krijgen om telkens minachtend over minderheden of islamieten te spreken, moet je net als ik leren te negeren. Er is een verschil tussen het erkennen van werkelijke superieure delen van "onze" westerse cultuur, en ermee dwepen om de "minderwaardigen" collectief neer te trappen. En geloof me, ik weet dat het heel moeilijk is je in te houden als je de ene na de andere achterlijke onzin moet lezen, maar de andere, meer libertarische reacties maken het toch nog de moeite waard. Soms maar net, maar toch. 😉

 30. [23]
  En zonder de criminele allochtonen én autochtonen zou het in Nederland een vreedzaam paradijs zijn, dus: what’s your point? Als we altijd het kaf van het koren konden scheiden voordat we iemand laten immigreren, of voordat een misdaad plaatsvindt, zouden we nergens last van hebben, maar in de onvolmaakte plek die realiteit heet, kan dat dus niet.

Comments are closed.