Het gaat niet goed met de voorstanders van het opheffen van Nederland. De ‘Ja’ campagne hapert. Niet zo gek natuurlijk, als je het moet hebben van leugenachtige politici die ons moeten laten geloven dat zij het ware evangelie brengen. Vandaag speelde de Staatspropagandamachine haar sterkste troef: JP himself moest in een interview met Rick Nieman van RTLZ de burgers duidelijk maken dat ze ja en amen moeten zeggen tegen de Grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten.

De mensen in het ‘Nee’ kamp kunnen opgelucht ademhalen. JP sloeg zoals gewoonlijk de plank volledig mis. Naast een chronisch gebrek aan argumenten voor de Grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten schutterde JP wel op heel knullige wijze op het Euro-dossier. Op de vraag van Nieman of de Nederlanders niet weer een Euro-debacle in huis halen met de nieuwe Grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten, ging JP notabene de Nederlanders zelf de schuld in de schoenen schuiven van de enorme prijsstijgingen. De horeca, restauranthouders en ondernemers hebben de prijzen verhoogd, hadden ze dat niet gedaan, aldus Balkenende, dan was er helemaal niets mis gegaan met de euro! Dat de euro enorm geinflateerd wordt door Franse en Duitse spilzieke regeringen die niet meer te stoppen zijn sinds het in marmer gebeitelde stabiliteitspact aan diggelen ging is nog nooit bij JP opgekomen.

Hoe haalt die losbol het in zijn hoofd? Als je zulke rare ideeen hebt, is het niet verwonderlijk dat je voor de Grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten bent. Als straks de bevolking na aanvaarding van het verdrag tot opheffing van Nederland erachter komt, dat ze geregeerd worden door de Frans-Duitse Superstaat dan ligt dat natuurlijk ook aan de bevolking zelf!!!!

Hoe dan ook, het was een vermakelijk interview, zeker de moeite waard om eens na te luisteren op http://www.rtlz.nl.

Veel plezier en op naar 80% nee-stemmers op 1 juni! Aan Balkenende zal het niet liggen, de stumpert.

6 REACTIES

 1. Bij die prijsverhoging verzweeg JP ook nog de zwendel door het 10 % te goedkoop verkopen van de gulden!
  Maar daar is hijzelf en zijn politieke vriendjes voor verantwoordelijk.

  Ook het steeds maar praten over "samenwerken" terwijl het in feite gaat om "Nederland" en zijn inwoners Ondergeschikt maken aan de EU werkt irriterend!

 2. "Op de vraag van Nieman of de Nederlanders niet weer een Euro-debacle in huis halen met de nieuwe Grondwet-die-geen-grondwet-mag-heten, ging JP notabene de Nederlanders zelf de schuld in de schoenen schuiven van de enorme prijsstijgingen. De horeca, restauranthouders en ondernemers hebben de prijzen verhoogd, hadden ze dat niet gedaan, aldus Balkenende, dan was er helemaal niets mis gegaan met de euro! Dat de euro enorm geinflateerd wordt door Franse en Duitse spilzieke regeringen die niet meer te stoppen zijn sinds het in marmer gebeitelde stabiliteitspact aan diggelen ging is nog nooit bij JP opgekomen."

  Je vergeet hier twee dingen:
  1) dat heel veel mensen inderdaad denken dat prijsstijgingen veroorzaakt worden door ondernemers
  2) dat het heel goed mogelijk is dat JP beter weet, maar dat hij dat dan natuurlijk nooit kan toegeven, en vanwege (1) niet *hoeft* toe te geven.

 3. Met sommige ‘vrienden’ heb je geen vijanden nodig…
  Ik wilde er ook al wat over schrijven. Geen argument krijg je te horen, wel hoor je demagogie en gemeenplaatsen. Hij heeft het letterlijk over dat het referendum gaat om "al dan niet ja te zeggen" tegen de ‘grondwet en beschuldigt de NEE stemmers van gebruik van "drogredenen". Hij ontwijkt antwoord te geven op vragen als wat regering en ‘parlement’ (weet iemand een betere naam hiervoor?) doen als het volk nee stemt. Het is duidelijk: hij wil tot elke prijs het verdrag doordrukken. Daarnaast haalt hij zo’n beetje de halve wereldgeschiedenis er bij om uit te leggen dat die ‘wet’ er MOET komen. En dat Euro-fiasco komt door alles en iedereen, behalve de Euro en de regering.

  Over wat er werkelijk in een grondwet hoort te staan (JP mijdt dat woord door steeds over een ‘verdrag’ te praten) praat niemand. Ballekie -pardon, Zijne Excellentie Professor JeePee Balkenende de Grote- hoort voor straf in de hoek te staan. Omdat hij weer stout is geweest tegen de tv kijker. Liever een balkende ezel in de hoek dan 10 op het Binnenhof…

 4. 3) Feit, enorme prijsstijgingen doordat lokale lasten werden verhoogd. Lokale lasten waar ook veel ondernemers mee te maken hebben.

 5. Het probleem met de theoloog Balkenende is dat hij niets van de economie afweet. De prijsstijgingen zijn het gevolg van de inflatie, niet de oorzaak. Zolang de ECB jaarlijks 11% contant geld drukt (M1) dan krijg je de inflatie natuurlijk nooit onder controle. In het verlengde van deze inflatie zitten dan ook de prijsstijgingen van aandelen, obligaties, onroerend goed, grondstoffen (olie, goud) en uiteindelijk ook producenten- en consumentenprijzen (resp. de PPI en CPI index).

  Helaas hebben we geen financieel-economische experts op journalistiek gebied om Balkenende op dit punt flink de les te lezen.

 6. [5]
  Precies Albert, Nieman mag dan misschien best wel een aardige presentator zijn, maar van journalistiek en economie geeft ook hij bepaald geen blijk. Maar het kan net zo goed weer een uiting van de algehele zelfcensuur zijn.

  Het geeft hoe dan ook aan, hoe weinig kritisch dat RTL-publiek ook al is.

Comments are closed.