De laatste tijd hoor je vaak het argument van de politici die deze grondwet er zo graag doorduwen dat het aanvaarden van deze grondwet ons in een betere situatie brengt dan zonder die grondwet.
Dit roept een aantal vragen op:

-Waarover hebben we het dan? Wat hebben we nu?
Kennelijk is dat niet zo best en moeten we dat verbeteren. Die onbevredigende situatie is overigens wel door deze “verbeteraars” zelf veroorzaakt! Ze hebben de foutieve gang van zaken nooit goed gecommuniceerd en nooit een Nederlands veto uitgesproken. Wat gebeurde in Brussel ging over en langs de burger heen. Hij had het gevoel dat hij er toch niets aan kon doen.

-Welke bestaande toestanden worden er dan door verbeterd?

-Hoe moeten we uit die 448 artikelen, 36 protocollen en 50 verklaringen destilleren wat voor welke verbetering zorgt?

-Wat gaat er dan wanneer voor de individuele burger precies verbeterd worden?

En hebben we daarvoor een dergelijke grondwet, die geen grondwet is, nodig?
Ik hoor daar nooit een goed antwoord op.

2 REACTIES

  1. Beste Hub, als de politici zo duidelijk zouden antwoorden als jij de vragen stelt, wisten ze zeker dat ze hun baantjes konden vergeten.

  2. [1] Het is misschien wel zo dat politici hun baantje kwijt zouden raken maar er komen dan wel mensen voor in de plaats die wel de waarheid speken en die niet heen onduidelijk spreken, wat tot gevolg heeft dat de burgers ook begrijpen waar het allemaal over gaat. Op deze manier zullen zij zich dan ook meer de politiek bezig gaan houden. Met als gevolg dat er weer meer opkomst is bij verkiezingen. Hierdoor krijg je dan wel een parlement en regering die echt tot de bevolking staat van Nederland.

Comments are closed.