Te midden van al het grote EU-leed moet er ook nog enige ruimte zijn voor een kleine onrechtvaardigheid. Héél klein toekomstig leed dat ons allen bedreigt. De afschaffing van paspoort, rijbewijs, diploma’s, iris-scans, vingerafdrukken en zelfs alle creditcards of portomonee’s is nabij…

Het doel van wetten zou moeten zijn, om burgers te beschermen. Tegen elkaar, tegen anderen en niet in de laatste plaats, tegen de overheid. Beschermen tegen geweld of dreiging daarmee door ieder ander.
(Niet tegen zichzelf overigens, want dat zou in tegenspraak zijn met die eerste doelstelling).

Geweld tegen het eigendom is erg. Geweld tegen de persoon door hem van zijn vrijheid te beroven is zo mogelijk nog erger. Het meest ingrijpend echter, is toch wel het aantasten van het lichaam van een mens; zijn lichamelijke integriteit: vergiftiging, aanranding, verkrachting, marteling enzovoorts…

Gelukkig zijn er nog mensen wakker in Nederland. Mensen die vóór dat het fout gaat, wettelijk willen regelen, dat de overeid deze fundamentele lichamelijke vrijheid nooit mag overtreden. De ChristenUnie pleit ervoor in de wet vast te leggen dat niemand gedwongen mag worden een chip te laten aanbrengen. Zou de overheid dat wel verplichten, dan zou ze de integriteit van het lichaam aantasten, aldus de ChristenUnie. Een chip is een minuscuul plaatje met een unieke code die vaak gekoppeld is aan een databestand dat meer informatie bevat over de drager ervan.

In Rotterdam is een café waar vaste bezoekers met behulp van zo’n chip, een RFID (Radio Frequentie IDentificatie) geïmplanteerd in hun arm, hun consumpties kunnen laten bijschrijven om aan het eind van de avond hun rekening te kunnen betalen. Bizar! Zeer bizar, maar hun goed recht! Al zou iemand z’n hele stereo-toren willen laten inbrengen ter hoogte van z’n middenrif, om hem altijd bij zich te hebben, dan is dat zijn probleem!!

Maar zeer terecht waarschuwt de CU ervoor dat het nooit, NOOIT zo ver mag komen dat de overheid ons verplicht om zo’n RFID in ons lichaam aan te brengen! Wanneer dat ooit zou gebeuren is, zoals gezegd, een ‘ausweiss’ helemaal niet meer nodig. Iedere (politie-)ambtenaar kan ons dan – ongemerkt – scannen, en even de database met onze gegevens uitlezen.

Als G. Orwell had kunnen vermoeden, dat chips ooit zo klein als een rijstekorrel zouden worden, dan had hij dit zeker verwerkt in zijn schrikbeeld van 1984. Onze individuele vrijheid nog is niet in enige grondwet vastgelegd. Het onvervreemdbare recht op Leven, Vrijheid en Eigendom, onze belangrijkste bescherming, wordt niet gegarandeerd door de wet. En zolang dat nog niet zo is, helpt ieder initiatief dat voorkomt dat de overheid door kan dringen in ons meest persoonlijke bezit, in ons lichaam!

6 REACTIES

 1. [1] Zover ik weet KAN je weigeren, maar zou je dat willen? Dat is ook een beetje het probleem hierbij, de mensen die voor zulke prikken in aanmerking komen zijn vaak net geboren, en kunnen dus zelf niet beslissen.

  Overigens vind ik wat de CU voorstelt wat te specifiek. Het is een principieel standpunt wat principieel in de wet moet staan. Anders maken ze die chips straks van orgaanmateriaal of iets dergelijks en dan is de voorgestelde wet omzeilt.

 2. [1]
  We kennen hier ook al de verplichte bloedproef en de verplichte AIDS/HIV-test. Dus daar zal dit CU-initiatief wel geen wijziging in gaan brengen.

 3. Die RFID chips zullen op heel subtiele wijze worden doorgedrukt. Een poosje geleden las ik een artikel over dat ziekenhuizen die chips willen implanteren bij patienten die geopereerd moeten worden om ‘vergissingen’ op de operatietafel te voorkomen. Zower ik weet zijn de meeste van die vergissingen veroorzaakt door menselijke vergissingen, dus die chip gaat daar niets aan veranderen. Horror verhalen in de media over ziekenhuizen zullen de vrijwillige acceptatie vergroten.
  Hoewel de overheid misschien niemand kan dwingen om zo’n chip te laten inspuiten, kunnen zij wel het leven zuur maken van mensen die niet zo’n ding willen. En gelet op het kleinzielige gedrag van de Balkenende en sympatisanten rondom het EU referendum, twijfel ik er niet aan dat ze het op zo’n wijze zullen invoeren.

  Die RFID chips zijn de natte droom van types als Donner. RFID chips gaan ook op korte(re) termijn de barcodes en anti-diefstal strips op verpakkingen vervangen, en dat opent waanzinnige mogelijkheden voor gluurders bij AIVD, politie, etc.

 4. Het schijnt dat RFID’s niet zo goed tegen magnetrons kunnen 😉

  Da’s wel een oplossing voor een aantal goederen met een ‘TAG’, maar om nou een minuutje met je voetje in de magnee te gaan zitten 🙁

 5. waarschuwing 666 komt eraan het nummer van het beest weiger de chip ,die ze willen inplanteren op hand of voorhoofd.Het nummer 666 staat erin.Ieder die dat ding laat inplanteren dient de duivel weiger De chip.Lees openbaringen 13 in de BIjbel Het Woord van God.Neem Jezus Christus aan als U redder en verlosser bekeer U vraag Jezus Christus of Hij U zonden wil vergeven en of Hij in U hart en leven wil komen Hij zal het doen Hij heeft het beloofd.Door de wil van God te doen word u gered ,en dat is als u Jezus aanneemt krijgt U eeuwig leven en komt niet in het oordeel(Hel)Zoek een Evangelische Gemeente (kerk) waar ze het Evangelie van Jezus Christus verkondigen en waar ze zich aan De Bijbel houden,en waar ze aan volwassendoop doen.Laat U dopen in De Naam van De Vader In De naan van De Zoon Jezus Christus en in De Naam Van De Heilige Geest.God’s Zegen.

  Verlel het door mail het door

Comments are closed.