zondag, 1 mei 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Krijgen we medische EU-chaos ?

Door besluiten van de Europese Commissie krijgt ook Nederland meer verplichtingen opgelegd.
Er is weer een berg “rechten” gecreeerd, waar iedereen gebruik van kan maken, en dat betekent dat “anderen” die rechten MOETEN leveren.

In de EU bestaat een Europese ziekteverzekeringskaartvanaf die al vanaf 1 juni 2004 van kracht is, maar die voor Nederland pas vanaf 31 december 2005 gaat gelden.

Deze Europese ziekteverzekeringskaart verplicht ieder gastland van de EU alle medische behandelingen te verstrekken aan iedere EU-burger die “woont of tijdelijk verblijft in een zogenoemd EG- of verdragsland”, en die deze Europese ziekteverzekeringskaart kan tonen.*)

Ook personen die in eigen land medisch niet behandeld kunnen worden omdat dit door eigen land niet vergoed wordt, kunnen gedurende de drie maanden dat zij in Nederland tijdelijk verblijven, dus op vertoon van deze Europese ziekteverzekeringskaartwel in het gastland behandeld worden.
Er staat ons een absolute medische chaos te wachten na 31 dec. 2005
———————————————————————————–
*) zie de site College voor Zorgverzekeringen www.cvz.nl
Het College voor zorgverzekeringen is een zelfstandige overheidsorganisatie.
Let wel, een ZELFSTANDIGE Overheidsorganisatie!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Maverick. schreef op : 1

  Bestaat er eigenlijk EU-beleid dat niet in chaos of ondoorzichtigheid resulteert?

  Wedden dat ze straks "EuroMed" oprichten met 100.000 bEUrocraten om de veroorzaakte chaos te ‘reguleren’…

 2. Bep schreef op : 2

  Ik zie een hoop voordelen. Met je verzekeringskaart even over de grens wippen en je laten behandelen. Niks wachtlijsten, de Duiters en Belgen lossen die voor ons op!

 3. Haagse Hufters schreef op : 3

  Betekend dit dat mijn ziektekostenverzekeraar de medische handeling verplicht is te vergoeden maakt niet uit waar gedaan?In dat geval even voor een operatie naar een land gaan waar geen wachtlijsten zijn.

 4. Haagse Hufters schreef op : 4

  [2] Eof Beb dat was bijna gelijk.

 5. Nuchtere Nederlander schreef op : 5

  Het is steeds hetzelfde politieke liedje: Jatten uit elkaars fondsen en sinterklaas spelen van andermans centen. In dit geval door de (regeringen van) de EU(-landen). Hoe lang kunnen deze politici doorgaan elkaar en hun burgers te blijven chanteren en belazeren ?

 6. Marco schreef op : 6

  [3] Helaas ligt het hier toch weer anders. Het betreft alleen spoedeisende hulp in het buitenland, niets anders dus, alleen een pasje in plaats van formulieren.