Het EU-Buitenland opperhoofd, Javier Solana, heeft gezegd dat ze gewoon door moeten gaan met het uitbreiden van de EU diplomatieke afdelingen. Of ze in Frankrijk, en morgen in Nederland JA of NEE stemmen doet er niet toe.

Solana zal een stuk maken met die delen uit de EU-Grondwet die hij nodig heeft om zijn Buitenlandse Dienst verder uit te breiden en dat bespreken met de Ministers van Buitenlandse Zaken voor de vergadering van de staats-opperhoofden die al voor half juni gepland is.
Aan journalisten verklaarde Solana: “Deze dienst zal echt tot stand komen. Hoe harder wij er aan werken, hoe succesvoller het zal worden.”
Deze diplomatieke dienst moet taken overnemen van o.a. de buitenlandse vertegenwoordigingen van de Commissie. Dat zijn er nu al over de 100.
Die EU-delegaties kunnen dan weer andere taken op zich nemen zoals bvb het verstrekken van visas.

Nog meer centralisatie, nog meer macht naar Brussel.

7 REACTIES

  1. In de komende dagen zullen we gaan zien wie de beste politici zijn. Dat zijn namelijk degenen die hun baantjes weten te behouden. Solana doet in ieder geval z’n best, zij het enigzins opzichtig.

  2. Het was me al eerder opgevallen, kennelijk is het simpele woordje nee te simpel voor deze mensen om te begrijpen, ze hadden natuurlijk een 500 pagina tellende toelichting daarop willen hebben.

  3. Solana is realist. Hij en de meeste andere politici/bureaucraten gaan gewoon door met de uitbreiding van de EU op hun afdelingen. Zij beseffen, dat een niet doorgaan van de zogenaamde "Grondwet" de uitbreiding van de EU niet zal stuiten, hooguit vertragen. Voor hen is een NEE niets om zich echt ongerust over te maken.

  4. Jan Vis(filosoof) heeft het weleens gezegd dat Napoleon en Hitler Europa met geweld probeerden in te grijpen nu
    gebeurt het van binnenuit de macht grijpen met een schijn aan medezeggenschap,een keur aan leugens ,bedreigingen ,intimidatie ,kontendraaierij ,hopen dat de U.S.A. ons weer komt redden van dit fasistische juk die doen waar ze zin in hebben !

  5. [3] Ik wacht met spanning het referendum van Groot-Brittannië af als Blair dat durft,Ik kan me moeilijk voorstellen dat daar de meerderheid vóór stemt en dan wil ik nog wel eens zien of ze daar in Brussel nog "Blindhaasje" spelen.

  6. [4] Dan zullen we eerst in staat van oorlog moeten verkeren alvorens Bush voor de deur staat denk ik ,Volgens onze ministers zou dat na NEE wel eens heel dicht bij kunnen zijn …dus wie weet.

Comments are closed.