vrijdag, 27 mei 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

No Place to Hide: Behind the Scenes of Our Emerging Surveillance Society

No Place to Hide, door Robert O”Harrow is zopas verschenen en het is ongelooflijk hoe elke Amerikaan en verscheidene miljoen anderen buiten onze grenzen elke dag worden gevolgd. Geen van de vele artikelen die waarchuwt voor het bespieden van de burger ontleedt deze wanpraktijken van naaldje tot draadje, maar bieden toch voldoende stof om deze praktijken aan de kaak te stellen en er de koude rillingen van te krijgen. Onze namen wordt elektronisch geëtiketteerd(tagged) en elke keer u een kredietkaart gebruikt, er een debet verrichting wordt volbracht, om het even welke feit die in een belangrijk gegevensbestand terecht komt (de ziekenhuizen, verzekering, ticket voor de autosnelweg, en nog veel meer, wordt ingescand ), worden uw woonplaats, degene tot wie u zich richtte en aansprak, vastgelegd. Dit alles kan elektronisch opgevolgd en nagetrokken worden. Niet alleen komt datgene wat u verricht hebt desgewenst aan de oppervlakte maar alle mensen waarmee u zich hebt geassocieerd ontsnappen er evenmin aan.

Een paar aanslagen op het klavier en ‘zij’ weten alles wat u tijdens uw leven hebt uitgespookt, weten wie uw vrienden en kennissen waren, achterhalen uw zwakke momenten, of wat dan ook. Er wordt rekening gehouden met een foutenmarge van 30% in de verzamelde data; de gedachte alleen al aan de problemen die zich in het kielzog van die marge kunnen voordoen, en zich reeds hebben voorgedaan, en waarvan onschuldige burgers het slachtoffer zijn, roepen onze weerzin op! Gespecialiseerde bedrijven in opdracht van de overheid hebben koortsachtig gewerkt aan de ontwikkeling van software die tot alle gegevensbestanden toegang kan krijgen en het is sinds enige tijd reeds operationeel. Aangezien het reusachtige systeem van de National Security Administrations ter verzameling van info en aanverwante systemen van andere agentschappen met dat systeem verbonden zijn, zullen hun computers onze e-mail, alle telefoongesprekken, fax, enz. analyseren.Kortom, niet alleen zal alles wat wij hebben gedaan aan het licht kunnen gebracht worden middels een paar toetsen aan te slaan, maar alles wat wij over om het even welk elektronisch systeem hebben medegedeeld zal kunnen worden geanalyseerd. Big brother is already here big time.

Door Gilbert De Bruycker

No Place to Hide: Behind the Scenes of Our Emerging Surveillance Society
by Robert O’Harrow
Publisher: Free Press (January 12, 2005)
ISBN: 0743254805

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hub schreef op : 1
  Hub Jongen

  Ja, Gilbert, en het ziet er niet naar uit dat dat minder wordt. Eerder erger.
  Daarom goe om al het mogelijke te doen om dat te stoppen, te beginnen met het ons te realiseren.
  Kom je ook naar de bijeenkomst op 5 juni in Delft? Zie
  Uitnodiging: FEEST op zondag 5 juni in Delft.
  www.vrijspreker.nl…

 2. Arby schreef op : 2

  Grappig feit: de belastingdienst dwingt bedrijven om hun boekhouding 10 jaar te bewaren. Bij een creditcard-compagny zijn de transacties van de klanten een onderdeel van de administratie. Bovendien kost ruimte op een harddisk van een computer een fractie van de ruimte en het geld, vergeleken met een papieren administratie.

  Het wordt steeds goedkoper en makkelijker om ALLES van IEDEREEN te registreren.

 3. Knorrige zuiderling schreef op : 3

  In het jaar 2050 kan je zelfs je herseninhoud downloaden!

 4. carte blanche schreef op : 4

  We zullen nooit meer de kracht van de telepathie ontdekken nu ook deze ruimte vervuild is door zo vele valse signalen.