Van een Poolse vriend (journalist Tomasz Teluk) ontvingen we een rapport over het ontslag van personen die in het EU-land Polen een eurosceptische bijeenkomst wilden organiseren.
Over vrijheid gesproken! En bedenk: “Polen” heeft een belangrijke stem in Brussel!

Fired Because of the EU treaty critique!

Dear Friends of liberty!

Two people in Poland lost their jobs because of co-organizing eurosceptical conference “The EU Constitution: Pro or Again”? Dr. Andrzej Misiolek and Wojciech Glowkowski – conservative libertarian activists from The Union of Real Politics (UPR) were fired immediately from privately-owned Silesian College of Economics and Administration (http://www.wsea.edu.pl) and Silesian Pedagogical College (http://www.wsew.edu.pl). Dr Misiolek were the Rector in the WSEW and the Director of Developement in the WSEA. Mr. Glowkowski was a Director of Administration in the WSEA.

The owner and the president of both schools Dr. Miroslaw Czapka wrote the document explaining that they lost jobs because of trying to take part in the conference critizing the EU constitutional treaty. Czapka was scared that his schools will not receive EU subsidies after organizing such conference.

The conference against the EU constitution was firmed by new think-tank The Independency Foundation (http://www.niepodleglosc.pl). One of co-organizers was Tomasz Teluk – contributor to the TechCentralStation and Fellow of the Centre for the New Europe. The main speaker of this event was Prof. Vladimir Bukowsky – one of the most famous Soviet dissidents.

Bukowski is comparing the EU structure to the USSR, regarding to the documents of Soviet Politbureau. He was imprisoned for 12 years. Asked: what would happen in the USSR if someone try to organize the meeting criticizing authorities, Bukowski answered: the same what was happend in Poland with Mr. Misiolek! The cenzoriship, like in a Stalin era, is still live in Poland in 2005.

For more information do not hesitate to contact me:
mobile. + 48 600 023 118 phone + 48 32 232 65 54

Please send comments on: tomasz@teluk.net
Best regards, Tomasz Teluk
__________________________
Blog: http://www.teluk.net
Ekspert Centre for the New Europe w Brukseli http://www.cne.org
Ekspert Centrum im. Adama Smitha
Komentator http://www.techcentralstati…

6 REACTIES

 1. Daar waarschuw ik al jaren voor. De Euro-dictatuur nadert met rasse schreden. Nu kunt u nog tegen stemmen, straks is het te laat, want alle kritiek wordt uitgelegd alszijnde kritiek op de Unie en bestraft. De Nederlanders zijn gelukkig nu massaal tot de ontdekking gekomen dat het een grote nachtmerrie is geworden.

 2. Ik lees ergens ‘privately owned’. Oftewel als de eigenaar van het genoemde instituut activiteiten als het organiseren van kritische conferenties tav de grondwet ziet als contractbreuk of leidende tot een verstoorde werkverhouding (vanwege het uitzicht op het mislopen van subsidies), dan zie ik het probleem niet zo dat de wegen van beiden partijen (werkgever en werknemer) elkaar scheiden.

  Blijft natuurlijk wel dat zulks een dubieuze reden is om werknemers te ontslaan, behalve als kritisch gelijk komt te staan aan niet-productief, maar dat kan ik niet beoordelen.

 3. [2] Arend, kritisch komt hier niet gelijk te staan met "niet productief" maar met "minder kans op subsidie".
  Let wel: heel veel ondernemers zien ook allerlei mogelijkheden in het krijgen van overheids-geld. (zich vaak niet realiserende dat dit hetzelfde is als "belastinggeld")
  En ze willen niet graag dat die bron opdroogt.
  Het is "Business against Capitalism"

 4. [3] Ik stelde het ook niet zo zeer aan elkaar gelijk alswel ik vroeg het me af omdat ik (ook na het artikel gelezen te hebben) de precieze situatie niet kan beoordelen/inschatten.

  Van mij hebben privately owned bedrijven die niet zonder subsidie kunnen eigenlijk geen bestaansrecht. Of het moeten vrijwillige giften zijn van particulieren, maar dan is het in ieder geval geen (onder dwang afgenomen) belastinggeld.

  Ik zie je punt van de subsidie industrie overigens heel duidelijk hoor, daar ben ik het dan ook geheel mee eens.

 5. Zijn er niet in de jaren ’90 al twee EU-bureaucraten, die kritisch stonden tegen de invoering van de Euro, om die reden ontslagen ?

 6. Hangt er vanaf of zo’n bureaucratisch apparaat in officiële zin kan "zien" of een school libertarisch-conservatieve leden heeft en dat dat dan een van de criteria is om bepaalde subsidies te krijgen. Het enige aantoonbare is de (ongegronde?) angst van de privé schooldirecteur en verder niks van dat dit door daadwerkelijk beleid komt van de EU.

Comments are closed.