Er was eens een zogenaamd “StabilisatiePact”. Dat was een overeenkomst over de euro waarbij hoge politici als wapenbroeders zweerden zich er aan te houden en ze beitelden hun eed in marmer.
Enkele weken geleden kwamen een aantal verraders bij elkaar, en hakten het marmer in stukken. Toen was het met de stabiliteit van de euro gedaan. (Zie verschillende voorgaande stukjes hierover)

Maar nu nog iets dat veel erger is. Een aantal van die wapenbroeders blijkt de boel te belazeren. De Italiaanse politici hebben boekhoudkundige trucs gebruikt om de afgesproken normen te bedriegen.
Het Europees statistiek bureau Eurostat (dat overigens zelf ook onderhevig is aan een aantal schandalen) heeft dit ontdekt en wereldkundig gemaakt.
We wisten al dat Griekenland ook de boel belazerde en dat Duitsland en Frankrijk die eed aan hun laars lapten. Ja, zelfs het pact officieel zodanig verkracht hebben, dat het geen moer meer voorstelt.

Kijk, en dat zijn nu de mensen, waar Nederland zich aan gaat onderwerpen als er “ja” gestemd wordt voor de EU-Grondwet. Alleen al de hier genoemde landen hebben in het Europese Parlement een veelvoud van de stemmen van de “dwerg Nederland” (woorden van Chirac). Moet je met die mensen een gezamenlijk contract tekenen?
Alleen al dit feit zou iedereen ervan moeten overtuigen dat we die kar moeten stoppen!

Is er nog iemand die “ja” gaat stemmen? Kan ik me niet voorstellen. Maar als je erger wilt voorkomen, moet je wel echt gaan stemmen. Dan moet je zorgen voor een overtuigende NEE-STEM.

1 REACTIE

Comments are closed.