Ingezonden door Rebel:
De leden van de regering zitten met de handen in het haar. Kunnen ze eindelijk eens ronduit de waarheid zeggen en nu gelooft niemand hen meer. Hebben ze eindelijk eens een positieve boodschap en nu wil niemand die meer horen. Hoe meer argumenten zij inbrengen des te lager wordt het ja-percentage van de peilingen. Als zij horen dat je negatieve gevoelens niet met nog meer positieve argumenten kunt wegnemen komen zij ogenblikkelijk met nieuwe watervallen van argumenten. Als zij de vraag voorgelegd krijgen of zij niet op een geheel andere golflengte zitten dan hun toehoorders, horen zij die vraag niet eens.

Of Frankrijk ja of nee heeft gestemd maakt niets meer uit. De verhalen worden aangepast en de boodschappen blijven hetzelfde.

En de oplossing is zo simpel. De Duitse bondskanselier gaf enige dagen geleden het goede voorbeeld. Als je niet geloofwaardig meer bent kun je niets meer bereiken en moet je nieuwe verkiezingen uitschrijven. Via een politiek novum kan de geloofwaardigheid van Nederland gered worden en kan de Europese grondwet de steun van Nederland krijgen.
Onze regering moet dan een omgekeerde kabinetskwestie stellen en aftreden als de Europese grondwet de steun van Nederland krijgt.
Als Nederland nee tegen de grondwet zegt, zou de regering moeten dreigen dat zij de volledig 4 jaar zullen uitzitten.

Op deze wijze ontstaat een echte win-win stuatie. Bij een ja van de Nederlandse kiezer krijgen zowel de burger als de regering hun zin. Kan een regering zich een mooier resultaat wensen? Nederland en Europa zullen het kabinet Balkenende een bijzondere plaats in de Europese geschiedenis geven.

Zou de ploeg van Balkenende dit op kunnen brengen ?

Het ging toch om Europa ?

5 REACTIES

  1. Bij een JA van de burgers zouden ze dan toch welliswaar de huidige regering kwijt raken, maar niet een extra rem op de superstaat krijgen!
    Daarom veiliger nu een dik NEE, en dan tegend de regering vertellen dat ze nu maar weg moeten!

  2. Mocht Balkie aftreden, dan zal het toch wel heel lastig zijn om verkiezingen te houden. Immers, alleen ‘klein links’ en ‘klein rechts’ zijn tegen de grondwet. Alle Nee-stemmers van het referendum zouden dus logischerwijs op die partijen moeten gaan stemmen.

    Zie je het voor je: het eerste kabinet Marijnissen Herben?

  3. [3]
    Het hele politieke midden in Europa "dreigt" in duigen te vallen en zal zich gaan herschikken. Dit soort aardverschuivingen heeft zich in Frankrijk ook al een paar keer afgespeeld, de laatste keer op 21 april 2002, tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen: toen werd Chirac gekozen door de steun van links !

  4. [3] Hoe kom je erbij dat alleen klein links en klein rechts tegen zijn? Of doel je op de mening van de politici, die absoluut vreemd zijn van wat hun kiezers denken? De tegenstem wordt breed gedragen in alle partijen, al is het bij sommige partijen meer dan bij andere. Overigens zou een coalitie met Wilders, Herben en Marijnissen helemaal niet zo slecht zijn, ik weet het, het klinkt raar, maar Marijnissen zou als het "geweten" op kunnen treden(Voel het sarcasme). Je hebt dan wel een regering die voor haar principes staat, iets wat bij het huidige dealtjes-sluitende clubje drugshandelaren in opium voor het volk gewoon volledig ontbreekt.

Comments are closed.